avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vatamare corporala din culpa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vatamare corporala din culpa

am lovit cu masina o persoana,aceasta nu a avut nevoie de ingrijiri medicale,plecand acasa in max.2 ore de la ora accidentului,fiul acesteia nu a vrut sa imi comunice ce scrie pe certificatul medico-legal.Din cate mi-au zis doctorii care l-au examinat,victima a avut arcada sparta,glezna umflata si cam atat...nimic foarte grav.stiu ca daca are sub 10 zile de spitalizare nu este foarte grav,la mine nu cred ca este vorba de nicio zi,la ce ma pot astepta din punct de vedere legal si daca ar fi vorba de o intelegere intre parti,cam la ce suma m-as putea astepta avand in vedere ca victima nu a suferit accidentari grave?!va multumesc
Cel mai recent răspuns: alecs_busty , utilizator 06:20, 1 Mai 2011
pedeapasa se stabileste in functie de numarul zilelor de ingrijiri medicale acordate. trebuie luat in calcul si faptul ca impacarea partilor duce la inlaturarea raspunderii... oricum ceva cu suspendare daca numarul de zile de ingrijire este mare, o amenda, sau nimic...
alecs_busty a scris:
,la mine nu cred ca este vorba de nicio zi,
Cu aceasta expresie in mod sigur va referiti la nici o zi de spitalizare.
Zilele de ingrijiri medicale sunt si reprezinta cu totul altceva si sunt dovedite cu certificate IML. Dupa parerea mea , neprofesionist dealtfel , nr de zile IML daca s-a prezentat imediat la medic vor fi mai mari de 10. Comparativ pt o vanataie la ochi 6 zile IML.
Eu n-as rupe relatia cu accidentatul.
Dv in locul lui nu a-ti cauta sa vi se faca dreptate? :vishenka: :rtfm: :banned: :worthy::
Daca aveti o polita RCA valabila la data evenimentului lasati pagubitul sa deschida dosar de dauna si sa fie despagubit de asiguratorul dv RCA. Altminteri va puteti trezi cu niste pretentii exagerarte.
si eu ce sa fac in situatia in care victima nu vrea sa imi spuna ce are de gand...defapt,fiul victimei...l-am sunat in ziua in care a primit rezultatele de la IML si mi-a spus ca el nu imi poate spune ce scrie pe certificat ! am stabilit ca ma va suna,dar cat sa astept...nu e ceva grav ca sa ma faca sa astept o perioada mai lunga de timp...
incercati sa va impacati....pentru ca altfel veti fi condamnat...cadeti de acord la o suma de bani

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni Hyzny Hyzny Care este procedura de cercetare in cazul unui accident de masina pe trcerea de pietoni?Mai concret:O masina a lovit o doamna pe trecerea de pietoni,victima ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima tontonel tontonel Buna ziua, Am avut un accident rutier cu victima. Victima a avut certificat pentru 1-2 zile ingrijiri medicale, fara spitalizare (a avut cateva contuzii). ... (vezi toată discuția)
Accident auto lorenaandreea lorenaandreea in urma cu 2 luni sotul meu a avut un accident auto.in urma constatarilor de la fata locului , sotul meu, a iesit vinovat deoarece nu a acordat prioritate ... (vezi toată discuția)