avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident cu victima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident cu victima

Buna ziua,

Am avut un accident rutier cu victima. Victima a avut certificat pentru 1-2 zile ingrijiri medicale, fara spitalizare (a avut cateva contuzii). Dupa un timp, cand am fost la Politie, si-a mentinut declaratia initiala ca nu are pretentii de la mine. I-am dat asigurarea, acum se pare ca nu este multumit de suma cu care va fi despagubit de asigurari. Cele 60 zile de la accident nu au trecut inca. Mai poate face plangere penala?
Cel mai recent răspuns: tontonel , utilizator 11:32, 7 Iulie 2009
Daca partile s-au impacat , nu se mai poate face plangere penala. trebuie insa ca aceasta impacare sa fie consemnata intr-un inscris.
Codul penal prevede : Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Multumesc pentru promptitudine. A fost consemnat in declaratia initiala din ziua accidentului. Ulterior, la politie, cand am fost amandoi, politistul a mai intrebat o data, dar nu am mai dat nici o declaratie niciunul din noi. E suficient? Am inteles ca dosarul urma sa plece apoi la procuror si ca vom primi hotararea in scris la domiciliu. Am inteles corect?
sh eu am avut un accident cu victima , iar la o luna sh jumatate de la accident politia s-a gandit ca victima trebuie sa-si scoata certificat medico-legal.... a avut 2 zile de spitalizare , nu are pretentii....a avut probleme cu coloana (mai precis gatul adus in fata) sh aqm face recuperare....este posibil sa primeasca mai mult de 60 de zile de ingrijiri medicale??
Imi cer scuze ca revin, dar nu am inteles daca se considera inscris prima declaratie de la locul accidentului, daca la audierea ulterioara de la politie nu si-a schimbat declaratia?
Plangere penala nu, dar fiind nemultumita de suma , ar putea emite pretentii civile pentru diferenta de despagubire, in cazul in care reparetia costa mai mult decat acopera polita RCA(valoarea reala a autoturismului)
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2009
nucu$, utilizator

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala din culpa - accident auto, zile ingrijiri medicale gori macovei gori macovei Buna, am si eu o problema. sa spunem ca am lovit o persoana cu masina pe trecerea de pietoni. viteza mica 10-15 km/h, fata accidentata s-a lovit cu capul de ... (vezi toată discuția)
Notar, mediator sau politie in caz de accident de circulatie? ngs ngs buna ziua...am stat..am citit..am sunt..si am auzit \\"n+1\'\' pareri. exista speta: accident rutier pe trecere de pietoni, victima ranita usor, nicio zi de ... (vezi toată discuția)
Intelegere cu victima unui accident aurel.niculae aurel.niculae Buna ziua, in urma cu un an am accidentat un pieton care traversa pe trecerea de pietoni. In urma accidentului a avut 50 zile de internare. Victima a depus ... (vezi toată discuția)