avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... intelegere cu victima unui accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

intelegere cu victima unui accident

Buna ziua,
in urma cu un an am accidentat un pieton care traversa pe trecerea de pietoni. In urma accidentului a avut 50 zile de internare. Victima a depus plingere penala. Am inteles ca este mai bine sa te intelegi cu victima si vreau sa va intreb cum se procedeaza mai bine ca sa ma asigur ca acesta i-si va retrage plingerea si ca nu va mai cere dupa aceea alti bani. Trebuie intocmit un act la un notar? Mai trebuie martori?
Daca procurorul da NUP politia mai da amenda/retine/anuleaza permisul?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Analore , utilizator 17:17, 16 Septembrie 2009
Este in firea omanilor sa iubeasca,dar sa ierte este omenesc"-"Melius est ignoscere,quam vundictam sumere"

Puteti realiza impacarea cu partea vatamata si acesta sa declare in fata ofiterului de politie sau a procurorului,in functie de stadiul desfasurarii cercetarilor, ca isi retrage plangerea si ca nu mai are niciun fel de pretentii de la dvs.intrucat a fost dezdaunat..Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.Puteti incheia si un act la notar,dar dupa aceea ,tot trebuie ca partea vatamata sa faca declaratia in sensul celor aratate mai sus.
In situatia in care in care se da N.U.P.trebuie dupa aceea sa suportati sanctiunea contraventionala pentru neacordare de prioritate pietonului.
Va puteti impaca cu victima accidentului, indiferent daca dosarul se afla la organul de urmarire penala sau in faza de judecata. Daca se afla la organul de urmarire penala (politie sau procuror), va deplasati impreuna cu victima la polististul sau procurorul care instrumenteaza cazul , iar victima da declaratie de impacare a partilor. Daca se afla pe rolul instantei de judecata, la termen victima da declaratie si invoca faptul ca a intervenit impacarea partilor.
Astfel este inlaturata raspunderea penala a dvs.
Mare atentie daca victima a avut 50 de zile de spitalizare de aici mai mult ca sigur vor rezulta mai mult de 60 de zile de ingrijiri medico legale, daca va fi asa respectiv vitima dv. va avea un certificat medico legal cu mai mult de 60 de zile de ingrijiri medicale impacarea partiilor nu va avea nici un efect asupra raspunderi penale aceasta nu va fi inlaturata.......daca dv. in urma procesului veti fi gasit vinovat pentru accident victima va fi despagubita de catre firma fr asigurare, polita R.C.A

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces in caz de accident rutier cu victima stroescu fabian stroescu fabian am accidentat pe trecere de pietoni. victima nu a dat inca declaratie la politie. au trecut 1 luna si 1 saptamana de la accident. cand incepe urmarirea penala? ... (vezi toată discuția)
Certificat medico-legal ContSters101377 ContSters101377 in cazul in care 2 parti decid sa se impace, in urma unui accident cu vatamare corporala, in fata unui notar, iar victima decide totusi dupa impacare ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu lovire pieton user551 user551 Am fost implicat intr-un accident rutier eu fiind vinovat de producerea acestuia. Mai exact am lovit din spate un autoturism care oprise la trecerea de ... (vezi toată discuția)