avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vatamare corporala din culpa - accident auto, zile ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vatamare corporala din culpa - accident auto, zile ingrijiri medicale

Buna, am si eu o problema. sa spunem ca am lovit o persoana cu masina pe trecerea de pietoni. viteza mica 10-15 km/h, fata accidentata s-a lovit cu capul de parbriz, care s-a crapat. a fost dusa la spital, i-au fost facute analize- tomograf, RMN, consult de medicul specialist neurolog (sau neurochirurg), iar toate analizele au concluzionat ca are o contuzie banala, fara nici un fel de alte probleme (gen fractura, subdural, etc) nici leziuni craniene interne, etc. nici alte leziuni pe corp. a fost externata dupa cateva zile, desi pretindea ca se simte rau in continuare (teatru)- pentru a obtine o despagubire grasa de la mine- 10.000 euro. acum tot suna zilnic si pune presiune pe mine sa platesc, s-a internat benefol la spitalul judetean ( ca sa mai adune zile de spitalizare), pretinde ca eu sa platesc toate cheltuielile de spitalizare si aceste "daune morale" in suma susmentionata. nu a depus plangere la politie (inca), iar datorita faptului ca nu a dat declaratie la politist, dosarul a fost inaintat la procuror, de unde urmeaza sa se intoarca pentru ca victima sa faca declaratie si sa depuna plangere sau nu. nici certificat medico-legal nu a scos. sunt la curent cu informatia ca daca in acest certificat se acorda mai putin de 10 zile de ingrijiri, fapta nu constituie infractiune.
intrebarea mea e in felul urmator: aveti idee cate zile se dau pentru asa o contuzie, unde pot gasi "tabelele" medicilor legisti, daca zilele de spitalizare influenteaza cu ceva aceste zile (daca cele la cererea victimei, dupa externarea medicului specialist au vreo valoare).
si in principiu daca aveti sugestii despre cum trebuie procedat cu aceasta negociere, care sunt momentele in care trebuie sa punctez si daca o intelegere asupra nedepunerii plangerii este obligatorie- in sensul in care stinge definitiv dreptul victimei de a face plangere. multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Darie Cata , utilizator 16:43, 17 Septembrie 2018
Persoana vatamata poate sa depuna plangere penala impotriva d-voastra intr-o perioada de maxim 60 de zile de la data producerii accidentului, in conditiile in care vor fi stabilite un numar de zile de ingrijiri medicale prin certificatul medico-legal mai mare de 10 zile si pana in 60 zile.Daca sunt stabilite un numar mai mare de 60 de zile ingrijiri medicale, actiunea penala se porneste din oficiu. In prima ipoteza, cu nr. de zile pana in 60, impacarea partilor inlatura raspunderea penala. Va recomand sa incercati o rezolvare a pretentiilor persoanei pagubite pe cale amiabila printr-o cerere de despagubire la societatea de asigurare emitenta a politei rca. Se pot acorda despagubiri prin acordul celor 3 parti: persoana pagubita, asiguratul rca, respectiv persoana vinovata si asigurator. Este in avantajul d-voastra o astfel de solutionare a cauzei, din toate punctele de vedere. Sunt insa cativa pasi de urmat.
treaba e cam nasoala, am trecut prin asa ceva, dar in cazul meu m-am inteles cu victima. La mine a fost un picior rupt si ia dat 70-80 zile ingrijiri medicale pt ca doctorul ia zis sa stea cu piciorul in ghips 2 luni.

Am fost personal cu victima si e foarte posibil o sa ii bage toate zile alea de spitalizare in certificat, el calculeaza toate zilele in care victima a avut nevoie de ingrijiri, chiar daca doar cineva sa uitat la contuzie si ia pus un compres.

Acum dvs nu trebuie sa platiti atat de mult pt o contuzie pt ca instanta nu va acorda atat de mult si apoi spitalizarea parca o plateste rca-ul, rolul despagubirilor e de a recupera ce ai pierdut nu de te imbogati.
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
spike00spiegel, utilizator
trebuie neaparat sa aveti grija cu asemena persoane.
in italia de exemplu majoritatea sustin ca au dureri la ceafa si acest lucru nu prea se poate proba insa toti stiu ca pot obtine de la asigurator 1000-2000 euro.
probabil ca si persoana pe care ati lovit-o urmareste obtinerea unei sume de bani.
e posibil sa scoata certificat medico-legal pe mai mult de 10 zile si atunci....
e bine sa tineti aproape si sa nu lasati lucrurile sa o ia razna.
intelegerea tripartita cu rca-victima si vinovat e ireversibila? victima renunta irevocabil astfel la dreptul de a depune plangere sau de a intenta actiune civila? sigur nu mai poate depune plangerea daca e in termenul de 60 de zile? multumesc frumos!
eu in cazul meu am fost cu victima la notar unde trebuie sa se specifice numarul dosarului si faptul ca nu are nici o pretentie materiala, morala ori de vre-un alt fel. l. si intelegrea intre parti inlatura raspunderea penala. Odata ce aveti decalaratia aia la notar, depuneti-o la dosar si plangerea penala nu mai conteaza, primiti NUP oricum.

Cel putin asa a fost in cazul meu.

Alte discuții în legătură

Accident cu victima tontonel tontonel Buna ziua, Am avut un accident rutier cu victima. Victima a avut certificat pentru 1-2 zile ingrijiri medicale, fara spitalizare (a avut cateva contuzii). ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu victime - parte vinovata ada h ada h Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: O persoana foarte apropiata a comis un accident auto (incalcase linia continua si s-a ciocnit ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu lovire pieton user551 user551 Am fost implicat intr-un accident rutier eu fiind vinovat de producerea acestuia. Mai exact am lovit din spate un autoturism care oprise la trecerea de ... (vezi toată discuția)