avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general OUG 37/2011
Discuție deschisă în Contabilitate în general

OUG 37/2011

Buna!Lamuriti-ma,deci potrivit acestei ordonante de urgenta orice persoana cu studii superioare (clar economice)poate tine contabilitate!intrebarea mea:am absolvit facultatea de stiinte economice Oradea,licentiata,asta inseamna ca pot sa-mi fac PFA si sa tin contabilitati la societati cu CA pana in 35000euro,si active pana in 35000euro?si pot sa le semnez si bilanturile?si de cand intra aceasta lege in vigoare?cu incheierea anului 2012?sau se poate de acuma ?multumesc!:sorry:
Cel mai recent răspuns: fely , utilizator 23:22, 28 Noiembrie 2012
Da! Conform acestei OUG, aveti posibilitatea sa va deschideti un PFA, avand ca obiect de activitate "Servicii de contabilitate". Pana acum, acest obiect de activitate era reglementat, in sensul ca doar cei autorizati CECAR puteau sa isi aleaga acest obiect de activitate.
Oricum, asteptam si normele metodologice ale acestei OUG.
Succes!
Pentru semnarea bilantului trebuie indeplinite criterii ce sunt si in prezent.Eu cel putin asa am inteles.
Economistii isi pot deschide PFA-uri cu activitate de contabilitate, fara a fi membri CECCAR

www.avocatnet.ro/content/art...
(3^1)În cazul persoanelor prevăzute la art. 5 alin. (1^1), contabilitatea poate fi organizată şi condusă potrivit prevederilor alin. (2) şi (3) sau pe bază de contracte/convenţii civile încheiate potrivit Codului civil cu persoane fizice care au studii economice superioare, situaţie în care răspunderea pentru conducerea contabilităţii revine acestor persoane fizice.

art 5 de mai sus :
(1^1)Persoanele care în exerciţiul financiar precedent au înregistrat cifra de afaceri netă sub echivalentul în lei al sumei de 35.000 euro şi totalul activelor sub echivalentul în lei al sumei de 35.000 euro pot opta pentru un sistem simplificat de contabilitate, aprobat prin ordin al ministrului finanţelor publice.


Eu nu inteleg .
Activitatea contabila are ( sau nu mai are ?!?) caracter de continuitate .
Cum adica conventii civile ?

Cum vor raspunde acele persoane , totusi ?

eu inteleg "conventiile civile" care au mai fost odata... tot cu perioada "nedeterminata", sau de la__, la__
... decat ca nu platesti asigurarile alea sociale ca la cim...
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
ContSters123067, utilizator

Alte discuții în legătură

Pfa contabilitate ioanaraluca85 ioanaraluca85 Buna ziua, am auzit ca se poate face PFA pentru a tine contabilitatea firmelor mici chiar daca persoana in cauza nu este membru CECCAR. Puteti sa imi spuneti ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa economist irina.tranoiu irina.tranoiu Buna ziua, Am terminat ASE-ul, facultatea de contabilitate, am experienta 9 ani ca si economist, nu sunt membru CECCAR si as dori sa-mi deschid un pfa cod ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa caen 6920 ContSters174925 ContSters174925 In ce conditii de studii se poate infiinta un PFA CAEN 6920- “Activitati de contabilitate si audit financiar; consultanta in domeniul fiscal”? Mai ... (vezi toată discuția)