avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare pfa economist
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare pfa economist

Buna ziua,

Am terminat ASE-ul, facultatea de contabilitate, am experienta 9 ani ca si economist, nu sunt membru CECCAR si as dori sa-mi deschid un pfa cod caen 6920 pentru a tine contabilitatea firmelor (srl-uri in partida dubla) cu cifra de afaceri sub 35000 euro/an. Se poate, tinand cont de modificarile aduse legii contabilitatii prin OUG 37/2011?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: olden , utilizator 17:48, 26 Februarie 2012
Potrivit art. 10, alin. 31 persoanele juridice care au inregistrat in anul anterior cifra de afaceri sub 35.000 euro si active totale sub 35.000 euro pot organiza si conduce contabilitate in una din urmatoarele trei modalitati:
- prin compartimente proprii (art. 10, alin. 2), cu angajati potrivit Codului muncii;
- prin externalizare la persoane fizice sau juridice controlabile si controlate din punct de vedere educatie, etica si calitate, membre C.E.C.C.A.R, pe baza de contracte de prestari servicii contabile;
- prin angajarea unei persoane fizice care are studii economice superioare, pe baza de contracte/conventii civile.
La art. 1, alin. 3 din OUG nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale se prevede: "Prezenta ordonanta de urgenta nu se aplica acelor activitatl economice pentru care legea a instituit un regim juridic special, anumite restrictii de desfasurare sau alte interdictii.", ori se stie ca profesia contabiia in Romania este o profesie reglementata (OG 65/1994).
Rezulta ca:
a) persoanele cu studii economice superioare care organizeaza si conduc contabilitatea la persoanele juridice cu cifra de afaceri si respectiv total active sub 35.000 euro pot desfasura aceasta activitate doar pe baza de contracte/conventii civile.
b) prevederile OUG nr. 44/2008 privind persoanele fizice autorizate nu sunt aplicabile persoanelor prevazute la punctul a) de mai sus; aceste persoane nu pot avea decat calitatea prevazuta de reglementarea speciala, respectiv legea contabilitatii si nu pot incheia decat contracte/conventii de prestari servicii.

se poate dar sa aveti LICENTA de ECONOMIST contabilitate de gestiune nu altceva. Pe SRL nu lasa deocamdata va doresc SUCCES!

acum pe piata predomina cele cu activitate suspendata restul au contabil sef, ma bucur ca se vor reflecta banii in facturile DVS, EXPERTII incaseaza la NEGRU cinste si onoare BRESLEI de evazionisty, nu suntem ORBI stampila este o dovasa pe bilantul contabil , daca nu o declara si furata :)).VA dau un sfat nu incasati la negru, fi ti mandra de veniturile dvs., e MUNCA dvs.!
Ultima modificare: Duminică, 26 Februarie 2012
olden, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa contabilitate ioanaraluca85 ioanaraluca85 Buna ziua, am auzit ca se poate face PFA pentru a tine contabilitatea firmelor mici chiar daca persoana in cauza nu este membru CECCAR. Puteti sa imi spuneti ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. pfa - evidenta contabila Lazar Delia Lazar Delia as avea o intrebare ,daca sunt absolventa de studii economice superioare pot infiinta pfa si tine evidenta contabila la firmele cu cifra de afacerii sub 35.000 ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa caen 6920 ContSters174925 ContSters174925 In ce conditii de studii se poate infiinta un PFA CAEN 6920- “Activitati de contabilitate si audit financiar; consultanta in domeniul fiscal”? Mai ... (vezi toată discuția)