Buna ziua...am o problema mai complexa.Dupa moartea unei persoane,au ramas trei frati mostenitori,si doar unul din ei si-a facut titlu de proprietate pe numele lui, desi ceilalti doi traiau.Intre timp au murit doi dintre cei trei frati, respectiv titularul titlului de proprietate si inca unul, a mai ramas un frate supravietuitor.Dupa acel frate mort, care nu este insa si titularul titlului de proprietate, au ramas patru copii mostenitori.Acestia au dreptul sa ceara modificarea titlului de propriatate in sensul introducerii lor in acel titlu, ca mostenitori ai tatalui defunct???Nu se pune problema ca daca tatal cand era in viata nu a facut-o,nici fii nu mai au dreptul?Multumesc.
Nu este nevoie de modificarea titlului de proprietate pentru ca cei 4 copii ai defunctului titular al titlului de proprietate , ci de un certificat de mostenitor de pe urma defunctului. Fratii defunctului nu mai au dreptul pt. ca nu au facut cerere de revendicare in nume propriu pe Legea 18/1991 in termenul legal. si nu pot anula titlul.
Titlul este valabil iar terenul din titlu va fi mostenit de copiii titularului.
Inscrierea in titlu nu tine de solicitarea modificarii titlului de proprietate pe care nu a facut-o fratele neinscris in titlul de proprietate, ci de formularea unei cereri de catre acest frate decedat in baza uneia din legile funciare prin care sa fi solicitat reconstituirea dreptului de proprietate in calitate de mostenitor al fratelui sau decedat anterior emiterii titlului.
Deci, ceilalti 2 frati (unul din ei prin cei 4 mostenitori) pot solicita modificarea titlului de proprietate in sensul inscrierii lor ca mostenitori numai daca au formulat o cerere la Comisia locala pana cel tarziu la data de 30.11.2005.
Ca sa fiu mai explicita...deci, bunicul meu, X, a avut trei copii...doar unul din acestia a scos titlu de proprietate pe numele lui...ceilalti doi nu sunt trecuti(tatal meu si un unchi)....tatal meu a murit, fratele lui, posesorul titlului a murit si el..a mai ramas un frate in viata, de la posesorul titlului nici un mostenitor, si de la al treilea frate, adica tatal meu, am ramas patru frati....deci nu pot sa modific titlul, dar daca facem un certificat de mostenitor putem solicita partajarea acelui titlu pe care tatal meu nu a fost trecut ca mostenitor???Scuze ca insist,multumesc de raspunsuri.