avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Infiintare II cod caen 9604
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Infiintare II cod caen 9604

Doresc sa infiintez o II cu codul caen 9604, ce cuprinde servicii de infrumusetare, coafor, manichiura, cosmetica, masaj, in care momentan voi lucra doar eu, cu posibilitate de a angaja in viitor.
Intrebarile mele sunt:
- imi trebuie diplome pt toate aceste competente, daca sunt cuprinse toate in caen?
- vreau sa lucrez pentru inceput pe norma de venit, pana demareaza afacerea si va fi nevoie sa angajez, e ok?
- pt ce activitate platesc la fisc? separat, sau total, daca caenul cuprinde tot?
- daca nu imi fac contract de munca, in afara de avizele sanitare , pompieri, ce trebuie sa declar pe propria raspundere si de ma informez ce presupune asta ( adica sa citesc intai fara sa alerg aiurea )
- controalele am inteles ca vin in 30 zile dupa ce infiintezi firma?
- daca pana imi gasesc de inchiriat un punct de lucru lucrez la domiciliul clientului, ce controale imi fac ei, pt ce?
-la norma de venit pt ce imi trebuie casa de marcat?
- e nevoie neaparat sa platesc pensia si sanatatea, sau doar impozitul de 16%
La ONRC au fost " amabili", nu am primit nici o informatie.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 19:46, 29 Aprilie 2011
In primul rand codul 9604-Activitati de intretinere corporala, nu se ocupa si de coafura, manichiura, etc. Codul 9602-Coafura si alte activitati de infrumusetare cuprinde majoritatea lucrurilor pe care le doriti.
Da, va trebuie o diploma. Da, puteti angaja. La fisc platiti pentru toate aceste activitati. Controalele pot veni a 2-a zi, pot veni peste 30 de zile, peste 90 de zile, si au fost cazuri cand nu au venit de loc vreme de cativa ani. Daca lucrati la domiciliul clientului(la terti) nu au cum sa va faca controale, dar tot puteti avea probleme daca un client nemultumit spune ca a capatat o ciuperca de pe instrumentarul d-voastra, sau o hepatita de la forfecute...
La ONRC exista un serviciu de consultanta care contra cost va da toate aceste detalii, in rest acolo unde au fost doar amabili este serviciul de informare initiala care nu va ghideaza in organizarea afacerii.....Sanatatea si 16%(daca nu alegeti norma de venit) sigur le platiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! vreau sa deschid un salon de infrumusetare si remodelare ... Ioanazip Ioanazip Buna ziua! Vreau sa deschid un salon de infrumusetare si remoedelare corporala. Ce cod caen imi trebuie? Serviciile incluse ar fi: - micropigmentare ... (vezi toată discuția)
Actele de calificare pentru pfa bianca1994 bianca1994 As dori sa imi fac un pfa pe manichiura, dar eu am diploma de la liceu cu specializarea de coafor stilist si pe diploma de atestat tot coafor stilist scrie. ... (vezi toată discuția)
Ce cod caen pot folosi? Lauramlr Lauramlr Buna ziua! Având în vedere că meseria de stilist extensii gene a fost introdusă în România, in urma unui curs de extensii gene, pot deschide un PFA ... (vezi toată discuția)