Sunt asociat intr-un AF . Ficul ma poate executa pentru datoriile pa care le inregistrez pe cod fiscal la locul de munca unde lucrez acum, altul fata de cel din asociare? Au descoperit fisa fiscala depusa in 2007 si au vazut ca inregistrez venituri de natura salariala de la o alta sociatate.Ma suna doamna de la contabilitatea societatii unde lucrez si imi spune ca Fiscul a infiintat poprire pe salariul meu.Intrebarea se pune daca eu am datorii pe cod fiscal poate sa vina Fiscul sa imi opreasaca banii pe care ii cistig in nume propriu ca persoana fizica simpa.
A doua zi ma suna asociatul si spune ca l-a cautat Fiscul si pe el si ca i-au spus ca raspunde si el cu bunurile personale pentru a achita datoria pe care recunosc , e din vina mea. Poate sa faca Fiscul asa ceva?Ce baza legala au?
Multumesc anticipat.
Multumesc pentru raspuns , dar puteti fi mai exacta, pentru ca doamna contabil zice ca nu imi poate vira banii pe care ii obtin in nume personal pe codul fiscal al AF-ului si asociatul a zis ca el nu vrea sub nici o forma sa raspunda pt datoria mea .
Spunetii d-nei contabile ca nu e vorba de Codul fiscal ci de codul de procedura fiscala.
ARTICOLUL 141
Titlul executoriu si conditiile pentru inceperea executarii silite
(1) Executarea silita a creantelor fiscale se efectueaza in temeiul unui titlu executoriu emis potrivit prevederilor prezentului cod de catre organul de executare competent in a carui raza teritoriala isi are domiciliul fiscal debitorul sau al unui inscris care, potrivit legii, constituie titlu executoriu.
(2) Titlul de creanta devine titlu executoriu la data la care creanta fiscala este scadenta prin expirarea termenului de plata prevazut de lege sau stabilit de organul competent ori in alt mod prevazut de lege.
Ordonanta mentionata de d=stra e cu totul alta mancare de peste.Proceduri de înregistrare în registrul comerţului, în procedura emiterii autorizaţiei de către autorităţile publice locale, prezentul act normativ conduce la reducerea birocraţiei, combaterea corupţiei şi la scurtarea termenelor de eliberare a autorizaţiilor, întrucât cuprinde dispoziţii care conduc la simplificarea procesului de autorizare şi înregistrare a celor care doresc să desfăşoare o activitate economică în una dintre cele mai simple forme ale acesteia, fiind stabilite criterii care nu lasă loc interpretării arbitrare şi fiind mutată procedura de autorizare şi înregistrare în întregime la registrul comerţului, ceea ce scurtează etapele pe care trebuie să le parcurgă un solicitant şi vine în întâmpinarea acestuia cu personal calificat şi cu o procedură care deja şi-a dovedit eficienţa în cazul societăţilor comerciale.