avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... E posibil concediul paternal pt cresterea copilului?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

E posibil concediul paternal pt cresterea copilului?

buna seara am si eu o intrebare. de curand mi-am gasit un loc de munca bine platit, tin sa mentionez ca am un baietel de 5 luni , si nu am lucrat inainte de-a naste, deci nu beneficiez de indemnizatie,. problema mea este: poate sotul sa intre in concediu paternal?el lucreaza de 5 ani neintrerupt. si as vrea sa stiu daca se poate?sau trebuia sa intre in concediu paternal imediat cum am nascut?acum ii prea tarziu?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: iuliaro2006 , utilizator 23:55, 28 Iunie 2008
Da,poate cere acordarea indemnizatiei, vi se aplica dispozitiile Ordonanţa de urgenţă nr. 148 din 03/11/2005 Publicata în Monitorul Oficial, Partea I nr. 1008 din 14/11/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului modificata si completata de Legea nr. 7 din 09/01/2007 Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 33 din 17/01/2007 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului.

[ link extern ]
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iunie 2008
iuliaro2006, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege indemnizatie copil giulean giulean Buna seara imi puteti nominaliza va rog aceasta lege *a mamelor* adica hotarare,numar ,an? V a multumesc! (vezi toată discuția)
Oblgativitatea reprimirii salariatului pe acelasi post? vgv vgv Buna ziua! Am un caz : un sal care a beneficiat de indemnizatie pt crestere copil pana la varsta de doi ani .Pe 15.11.2006 copilul implineste 2 ani iar eu ... (vezi toată discuția)
Forma finala a indemnizatiei de crestere copil data azi la promulgare la presedintie ContSters68307 ContSters68307 PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAŢILOR SENATUL L E G E pentru modificarea alin. (1) al art. 1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005 ... (vezi toată discuția)