avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Contribuabil inactiv -Anularea(din oficiu) a ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Contribuabil inactiv -Anularea(din oficiu) a inregistrarii in scopuri de TVA

Organele fiscale anuleaza, din oficiu, inregistrarea in scopuri de TVA a persoanelor impozabile care figureaza in lista contribuabililor inactivi (...)

Situatie:

1. Am marfa si TVA neexigibil.
2. Am imobilizari.

*toate mai vechi de 90 de zile (data achizitiei)

Intrebare. Ajustez TVA - ul?

Multumesc

Corina Maran
Cel mai recent răspuns: ContSters167247 , utilizator 19:56, 30 Aprilie 2011
cu siguranta.
vedeti vreun motiv pentru care sa nu ajustati taxa dedusa?
Da...deducerea am exercitat-o la momentul cumpararii imobilizarii (acum trei ani). Este aproape complet amortizat... Iar marfa...nici nu mai exista. (asa am primit balanta ...cu stoc de marfa ...)

Multumesc. Va rog sa continuati.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
ContSters167247, utilizator
imobilizarile pot fi bunuri de capital, daca durata lor normala de functionare este de cel putin 5 ani, daca nu, acestea se ajusteaza pentru valoarea ramasa neamortizata.
e grav daca marfa inscrisa in balanta nu mai exista pe stoc.
deci trebuie ajustata/colectata taxa aferenta lipsei la inventar si facute inregistrarile contabile de rigoare.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru ce categorii de bunuri se face ajustare de tva la firmele aflate in inactivitate? OanaLH OanaLH Pentru ce categorii de bunuri se face ajustare de tva la firmele aflate in inactivitate? Nu am inteles exact daca fac ajustare doar pt mijloace fixe ... (vezi toată discuția)
Nedumerire : se plãteºte tva la stocul de marfã la suspendare activitate ? copacel copacel Bună ziua Situaţia mea : trebuie să suspend activitatea societăţii pentru o perioadă de un an. Deţin un magazin cu scule, unelte, etc...(adică produse ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile pentru trecerea la platitor de tva robertdrilea robertdrilea Buna ziua, De curand societatea a trecut la platitor de TVA. Ma intereseaza care sunt notele contabile ce trebuiesc inregistrate in contabilitate? Precizez ... (vezi toată discuția)