avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Fonduri europene
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Fonduri europene

Buna seara.
Am si eu nevoie de putin ajutor. Stiam de acest forum si nu am nicio baza de la care sa plec.. Cred ca aici pot gasi ce imi trebuie.
Dispun de o suprafata de pamant (la tara, aproape de orasul in care locuiesc), relativ mare, tocmai potrivita pentru a construi o sera si de a cultiva diferite legume (se vor ocupa in special parintii, eu am 19 ani).
Stiu de fondurile europene, de acordarea a 10 000 de euro pentru inceperea unei afaceri. As vrea sa stiu cat de greu este, conditiile pe care trebuie sa le indeplinesc si alte lucruri legate de aceste fonduri, daca se poate.
Am gasit aici asta: [ link extern ] .

In concluzie, as vrea sa aflu mai multe detalii despre aceste fonduri si cam ce trebuie sa fac pentru a putea beneficia de ele si sa incep afacerea de care am vorbit.

Multumesc anticipat.
Numai bine!
Cel mai recent răspuns: isaura , utilizator 21:19, 7 Mai 2011
Va recomand sa va angajati un consultant specializat pe Fonduri europene pentru a eficientiza accesarea.

Succes!
Amesteci programele.

Cei 10.000 euro sunt programul pentru SRL-D, dar acesta nu finanteaza agricultura.

Mai potrivita pentru tine este Masura 112: [ link extern ]
dar cu 25.000 euro (care nu se dau toti odata) nu-ti faci sere, ci doar solarii. Si mai sunt acolo si alte conditii, in principiu aceea ca va trebui sa te faci fermier (si tu acum zici ca locuiesti la oras).
Ideea e ca as vrea sa incep o afacere de care sa se ocupe parintii, sa renunte la serviciile (mizere) pe care le detin ei acum. S-au saturat si ei de atata munca platita prost.
Trebuie sa am deja o mica "investitie" in spatiul rural ca sa pot accesa Masura 112?
Cat de dificil este sa pot lua fonduri prin intermediul acestei masuri?
Trebuie sa imi fac mutatia acolo?
Ce alte sfaturi aveti? Sau idei, orice mi-ar prinde bine.

Multumesc frumos! Numai bine!
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2011
hack, utilizator
1. Ma indoiesc profund ca parintii dvs., un tanar de 19 ani, se califica pentru programul "instalarea timerilor fermieri". Daca tot stiti unde se pot gasi documentele, de ce nu faceti efortul sa cititi de acolo Ghidul Solicitantului, ca sa vedeti conditiile? Va asigur ca e oricum un efort mult mai mic decat acela de a accesa orice program de finantare.

2. Premisa de la care porniti este eronata, o afacere nu se face cadou in acest fel, mai ales ca dvs. vreti sa faceti afaceri cu banii altora (fonduri europene), pentru ca lipseste ingredientul principal: antreprenorul care a sesizat oportunitatea. In lipsa antreprenorului, nu poti fi decat salariat.
Deci, o afacere de care sa se ocupe parintii va fi una la care parintii sa se priceapa. De acolo incepeti discutia. Discutati cu ei.

Daca nici dvs. nu sesizati o oportunitate, nici parinti nu o sesizeaza, atunci cu regret nu aveti de facut altceva decat sa va cautati niste locuri de munca mai bine platite, la altii care au sesizat oportunitatile (de piata, nu doar ca exista niste fonduri europene si ce am putea sa facem cu ele :D ).

E firesc, sunteti tanar(a) si faceti o eroare de persoana tanara: credeti ca e foarte simplu sa "faci afaceri", tot ce lipseste fiind capitalul. In realitate nu e asa, tot ce lipseste este ideea fezabila, iar orice afacere e de vreo 10 ori mai dificila decat orice loc de munca.
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2011
Ion Vasilescu, Consultant credite si finantari
Trebuie sa iei aminte de sfaturile de mai sus. In primul rand daca doresti fonduri pentru agricultura, poti accesa Masura 112- unde poti obtine intre 10.000 si 25.000 euro. Ideea e ca tu trebuie sa "fii deja fermier" adica sa ai deja acele sere. Sa-ti dau un exemplu : tb sa ai sere pe 35 de ari(arii) si pt aceste sere poti obtine 10.000 Euro, pentru dezvoltarea afacerii existente.
;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri europene celbun celbun buna ziua vreau sa stiu de la cati ani poti sa ei fonduri europene si ce acte iti trebuie vreau sa iau fonduri europene nerambursabile pentru o ferma de ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene nerambursabile tina_gemeni tina_gemeni Buna ziua! Am cumparat o casa, la tara, care are 1,5ha de curte. Intentionez sa cultiv legune in solar. Terenul are pomi fructiferi si vita de vie. Pentru a ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene nerambursabile kriztyy kriztyy am 26 de ani si dispun de 25 ha pamant agricol (prin concesiune)pe o perioada contractuala de 10 ani...nu dispun de utilajele necesare pentru a lucra acest ... (vezi toată discuția)