avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie pt cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie pt cresterea copilului

Buna ziua,
Situatia mea este urmatoarea: profesor suplinitor, contract de munca pe perioada determinata pana la data de 31 august 2011. Sunt insarcinata iar data probabila a nasterii este 7 septembrie 2011. In ultimii 3 ani nu am intreruperi in cartea de munca. Ce pot face pentru a fi sigura ca voi putea beneficia de indemnizatia de crestere a copilului? Probabilitatea de a obíne un alt post in invatamant din 1 septembrie este foarte mica.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: mezofi , utilizator 10:12, 3 Mai 2011
Faceti o cerere pentru indemnizatia pentru cresterea copilului.De asemenea , precizati ca nu aveti intrerupere in cartea de munca , solicitind serviciului personal , sa ca operze datele de continuitate in aceeeasi unitate .Conform noiil legi , unitatea este obligata sa va pastreze postul , specificind ca doriti sa reveniti sau nu .
mezofi:
1. CIM pe perioada determinata inceteaza de drept (art.56j din Codul muncii) la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat indiferent de situatia in care va aflati.
2. In situatia prezentata de dvs. veti beneficia de indemnizatie pentru CCC daca urmati urmatorii pasi:
- in timp ce sunteti sub CIM puteti solicita concediu de maternitate (sarcina si lauzie = 126 de zile);
- in acest timp va inceteaza CIM iar dvs. va inregistrati la Agentia de Somaj si veti beneficia de indemnizatie de somaj (inregistrarea la Somaj sa o faceti in maxim 10 zile de la incetarea CIM);
- in somaj fiind veti continua concediul de maternitate si apoi veti intra in CCC.
3. Certificatele medicale de maternitate le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
4. Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj.
5. Concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea acestor concedii.

diana1sefa a scris:
Faceti o cerere pentru indemnizatia pentru cresterea copilului.De asemenea , precizati ca nu aveti intrerupere in cartea de munca , solicitind serviciului personal , sa ca operze datele de continuitate in aceeeasi unitate .Conform noiil legi , unitatea este obligata sa va pastreze postul , specificind ca doriti sa reveniti sau nu
.

1.Din tot ce ati scris nimic nu este in concordanta cu prevederile legale (!?).
2. Cand dat un raspuns argumentati-l cu prevederi legale altfel induceti pe user in eroare.
Multumesc pentru raspuns.
Nelamurirea era daca fiind in concediu de maternitate pot solicita indemnizatie de somaj.
O alta varianta pe care am gasit-o pe undeva era dupa incetarea CIM concediul de maternitate poate fi preluat de Casa de Asigurari de Sanatate dupa care pot solicita CCC. Este valida aceasta varianta?
Inregistrarea la somaj trebuie facuta personal sau poate sotul folosi o procura? Risc fie sa nasc stand la coada fie sa fiu internata in aceea perioada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil virginia g virginia g Sunt insarcinata si lucrez cu cm pe perioada determinata,adica pe 31 sept imi expira contractul,iar eu ar tb sa intru in prenatal pe 10 sept.Aangajatorul a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului. eusicumine eusicumine Buna ziua, Sunt insarcinata in 8 saptamani,lucrez din data de 29 august 2015 si am contract pe un an de zile. Deci eu voi naste undeva la sfarsitul luni ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca inceteaza in timpul concediului postnatal. voi beneficia de indemnizatie pentru ccc? sandastoica sandastoica Buna ziua! Din septembrie 2011 am lucrat ca profesoara de limba si literatura romana la un grup scolar dupa absolvirea studiilor de master; luna aceasta am ... (vezi toată discuția)