avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1884 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... intreprindere individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

intreprindere individuala

buna ziua,
la o intreprindere individuala care are cod CAEN principal comertul cu ridicata al fructelor si legumelor iar cod secundar comert cu amanuntul , este obligatoriu sa se tina un raport de gestiune ?
receptia marturilor se face pe en detail sau pe en gros? avand in vedere ca in momentul receptiei nu se stie exact cata cantitate se vinde pe en detail si cata pe en gros, iar pretul de vanzare este acelasi si la persoane fizice si la juridice.
Cel mai recent răspuns: camelia adina , utilizator 17:53, 2 Mai 2011
Daca ati fost inregistrat ca platitor de impozit in sistem real, aveti obligatia sa conduceti contabilitatea in partida simpla. Astfel, veti conduce si raportul zilnic de gestiune. Gestiunea se organizeaza in functie de natura activitatii, ceea ce inseamna ca sau aveti activitate de comert cu amanuntul sau cu ridicata, aventual ambele tipuri.
Fiind vb de a treia varianta (cu amanuntul si cu ridicata), va recomand ca receptia sa o faceti cu ridicata.
multumesc domnului atticus pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare engros si endetail alina1977 alina1977 Tin contabilitatea la o firma care vinde medicamente de uz veterinar en gros. Vor sa vanda din aceeasi gestiune si catre populatie. Pe langa casa de marcat e ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat kamy_nora kamy_nora Buna ziua, O fima de distributie care are ca obiect de activitate principala (CAEN 4639) comert [b]cu ridicata[/b] nespecializat de produse alimentare, ... (vezi toată discuția)
Informatii utile aida85 aida85 as dori sa deschid un srl si as dori sa vand,produse alimentare,nealimentare,bauturi,tutun,legume si fructe si as dori sa stiu ce coduriCAEN TREBUIE SA ... (vezi toată discuția)