Peste 3 luni ies din somaj . Care este perioada minima de reangajare ca sa pot beneficia de o alta perioada de somaj.Am 22 de ani de munca neintrerupta , acum inca mai sunt in somaj . Daca ma angajez undeva 2 luni si ma da afara as putea intra din nou intr-un alt somaj ? Si pe ce perioada? Acum am avut 12 luni.
Are vreo importanta daca ma reangajez in timpul somajului ? si ma concediaza dupa 2 -3 luni?
1. Daca in timp ce sunteti in somaj incheiati un CIM pe perioada determinata de cel mult 12 luni se va suspenda indemnizatia de somaj si se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea de drept a CIM (art.56j din Codul muncii) la data expirarii sale.
2. Daca in timp ce sunteti in somaj incheiati un CIM pe perioada nedeterminata sau pe o perioada mai mare de 12 luni va inceteaza indemnizatia de somaj.
3. Dupa expirarea perioadei de somaj va puteti angaja dar pentru a beneficia din nou de indemnizatie de somaj trebuie sa aveti alte 12 luni cotizate la somaj. La fel si in situatia de la pct.2.
Somaj
vasilicaburnaz
va rog cu respect sa ma lamuriti in urmatoarea problema: eram in somaj in momentul in care am gasit de lucru la o societate cu contract pe perioada ... (vezi toată discuția)
Somaj
cornelia36
Buna ziua!
Se poate relua indemnizatia de somaj dupa expirarea perioadei de proba dintr-un contract de munca cu perioada nedeterminata?Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)