avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venit - conventie civila
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venit - conventie civila

Buna ziua,

Sunt angajat cu contract de munca la o firma in zona IT, fiind jobul principal. In paralel am mai incheiat un contract de conventie civila cu o alta firma pentru o colaborare pe o durata de un an. La sectiunea de remunerare contractul prevede:
- lmpozitarea se face cu retinere la sursa in cota de 16% din venitul brut realizat. conform Art.53 din Codul Fiscal.
- Prestatorul declara ca in luna in care primeste remuneratia realizeaza venituri din salarii.

Intrebarea mea este, ce obligatiuni imi revin mie din punct de vedere al declararii venitului ? E indeajuns impozitul platit de firma sau trebui sa mai declar si eu la Administratia Financiara conventia si eventual sa completez fise de impozit pentru venitul suplimentar ?

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Contract colaborare pers. fizica neautorizata/cim *ivonne* *ivonne* buna ziua! am urmatorul caz si va rog frumos sa ma ajutati in gasirea celei mai bune solutii: o firma contracteaza o lucrare tehnica care necesita mai mult ... (vezi toată discuția)
Conventie civila - adeverinta venituri pentru ccc a21alex a21alex Buna ziua, sunt PFA si 2 luni am avut o colaboratoare pe care am angajat-o cu conventie civila, prima luna - arhivar si a doua - prezentator produse. Pentru ... (vezi toată discuția)
Venit suplimentar gab. gab. va salut! imi puteti spune daca un contract de prestari servicii trebuie obligatoriu inregistrat la finante? trebuie sa solicit eliberarea unei decizii de ... (vezi toată discuția)