avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Buna seara, as dori sa-mi raspundeti si mie la o intrebare:
Daca bunica mea imi lasa ca donatie un teren(eu fiind in calitate de nepot) se poate contesta in instanta,asta in cazul in care ea decedeaza?
Ce acte trebuiesc facute pentru o donatie?
Care ar fi cel mai bun lucru de facut ca sa nu am probleme pe viitor cu copii ei?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 06:16, 3 Mai 2011
reductiunea donatiei o pot face numai mostenitorii rezervatari, daca prin actul de donatie s-a incalcat rezerva succesorala.
indicat ar fi un contract de vinzare cumparare pur si simplu.
catalin ciobanu a scris:

Contractul de vanzare cumparare se p[oate face fara sa fie facut cadastrul pe teren.Mentionez ca terenul este trecut extra vilan.Multumesc.
laurentiuNT a scris:

catalin ciobanu a scris:

Contractul de vanzare cumparare se poate face, fara sa fie facut cadastrul pe teren.Mentionez ca terenul este trecut extra vilan.Multumesc.
exista riscul ca mostenitorii legali dupa moartea bunicii sa solicite in instanta revocarea actului de donatie. cel mai bine ar fi sa va act de vanzare-cumparare.
fara documentele emise de cartea funciara nu se poate face vinzarea in mod legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare cristina cioploiu cristina cioploiu Buna ziua, Am incheiat un contract de vanzare-cumparare casa cu bunica mea(casa bunicii), acest act poate fi contestat in istanta de catre fiicele sau ... (vezi toată discuția)
Vanzare bunic nepot ionutclaudiuf2 ionutclaudiuf2 buna ziua, am o intrebare se mai poate ataca un contract de vanzare pe casa si teren facut intre bunic si un nepot,precizez ca contractul a fost facut fara ... (vezi toată discuția)
Donatie ContSters96930 ContSters96930 Mai vin cu o intrebare daca se face donatie in loc de act de vinzare cumparare ,care este mai bun,donatia se poate darama? (vezi toată discuția)