Avand o II cu domeniul de activitate traduceri si intocmiri acte... pot deconta combustibilul pentru masina proprietate personala? (Am nevoie de masina pentru a ma deplasa la beneficiar) Daca masina este pe numele meu cum pot deconta? Trebuie sa fac un contract de comodat sau cum se procedeaza pentru a putea introduce acesta in contabilitate?
Va multumesc anticipat!
Imi pare rau sa va anunt ca nu puteti trece pe cheltuieli acest combustibil, deoarece nu va includeti in exceptiile prevazute de lege.
Cod fiscal:
(4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:
t) în perioada 1 ianuarie 2011 - 31 decembrie 2011 inclusiv, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv transportului rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, aflate în proprietatea sau în folosinţa contribuabilului
In cazul acesta atunci ce ar putea fi trecut la cheltuieli? In afara de consumabile... Pentru sediul social am un contract de comodat cu proprietarii. Pot trece la cheltuieli consumul de la sediul social?