avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Decontare combustibil
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Decontare combustibil

Avand o II cu domeniul de activitate traduceri si intocmiri acte... pot deconta combustibilul pentru masina proprietate personala? (Am nevoie de masina pentru a ma deplasa la beneficiar) Daca masina este pe numele meu cum pot deconta? Trebuie sa fac un contract de comodat sau cum se procedeaza pentru a putea introduce acesta in contabilitate?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Kellynda , utilizator 14:01, 4 Mai 2011
Imi pare rau sa va anunt ca nu puteti trece pe cheltuieli acest combustibil, deoarece nu va includeti in exceptiile prevazute de lege.

Cod fiscal:
(4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:
t) în perioada 1 ianuarie 2011 - 31 decembrie 2011 inclusiv, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv transportului rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, aflate în proprietatea sau în folosinţa contribuabilului
Va multumesc pentru raspuns!

In cazul acesta atunci ce ar putea fi trecut la cheltuieli? In afara de consumabile... Pentru sediul social am un contract de comodat cu proprietarii. Pot trece la cheltuieli consumul de la sediul social?

Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
Kellynda, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere cheltuiala benzina? laurr29 laurr29 Buna ziua. Am un magazin second hand si constat cu stupoare ca nu-mi pot deduce cheltuielile cu benzina pt o masina cu remorca ce as folosi-o exclusiv la adus ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat tiberiussly tiberiussly Buna. Cheltuielile cu combustibilul si de reparatii ale masinii se pot deconta pe firma pe baza unui contract de comodat ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Cheltuiala combustibil deductibila anamariacelik anamariacelik o persoana fizica autorizata, care desfasoara activitate de comert cu amanuntul in piete,etc,si face aprovizionarea cu o autoutilitara proprietate personala ... (vezi toată discuția)