sotia mea a depus dosarul la primarie pt acest drept. problema este ca ea a lucrat ca madic rezident din 01.05.2007 iar copilul s/a nascut pe 19.04.2008, asa ca nu avem cele 12 luni complete de cotizare. in perioada 01.05.2005-30.04.2007, sotia mea a efectuat 4 semestre ca medic rezident intr-un centru universitar din franta, stagii recunoscute de ministerul sanatatii. in lege, la articolul 2 se spune ceva despre stagii in tarile in cu care romania are acorduri interguvernamentale. ne poate ajuta cineva cu un sfat? perioada 01.05.2007-19.04.2008 este indeajuns pentru a benficia de indemnizatie?
Alin.2 al art.1 din OUG nr.148-2005 se refera la persoanele care au lucrat cu contract individual de munca in strainatate, pe baza acordurilor guvernamentale bilaterale incheiate de Romania cu alte state.
Legea prevede ca persoanele care in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 800 lei.
Prin urmare, perioada care se ia in calcul este 19.04.2007 - 18.04.2008.
Sotiei dvs ii lipseste perioada 19.04.2008 - 01.05.2008 pentru care nu face dovada realizarii unor venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
sotia mea a lucrat cu contract de munca legal in centrul universitar respectiv. munca de medic rezident asta presupune, lucrul efectiv in specialitatea urmata, adica specialiyarea
Atunci sotia dvs indeplineste conditiile prevazute de OUG nr.148/2005 pentru a beneficia de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de indemnizatie lunara in cuantum de 800 lei (RON).
cu riscul de a deveni enervant cu problema mea, care ar fi documentele ce ne-ar trebui pentru a demonstra faptul ca a lucrat in franta? titlul de sejur(documentul autoritatilor franceze care atesta dreptul de munca al sotiei mele)? va multuesc anticipat
Documentul care atesta dreptul sotiei de munca pe teritoriul Frantei, precum si un document din care sa reiasa perioada lucrata in Franta.
Am inteles ca stagiile efectuate de catre sotia dvs in Franta au fost recunoscute de ministerul sanatatii. Este bine sa aveti si aceasta recunoastere de la Ministerul sanatatii.