Sambata am avut un accident pe DN1, circulam pe banda 2 a autostrazii, dupa ce efectuasem o depasire, am lasat privirea in jos la acul vitezometrului, iar cand am ridicat-o am vazut o masina in fata oprita tot pe banda 2 si am intrat in coliziune cu ea.mentionez ca aceasta nu avea avariile pornite asa qm cere articolul 147,al 2) si 3) (2) Luminile de avarie se utilizeaza si în orice alte împrejurari în care vehiculul imobilizat pe drumul public sau care se deplaseaza foarte lent constituie el însusi un pericol pentru ceilalti participanti la trafic.
(3) Conducatorii de autovehicule trebuie sa puna în functiune luminile de avarie, în mod succesiv, în ordinea opririi si în cazul în care aceasta manevra este impusa de blocarea circulatiei pe sensul de mers.
deasemenea banda 1 era libera. O persoana din masina mea a avut nevoie de ingrijiri medicale si a fost transportata cu ambulanta la spital, dar fara a fi necesara spitalizarea acesteia. Am fost de acord sa ii dau asigurarea celui pe care l-am lovit, deasemenea am platit si transportul pana la service-ul din bucuresti. Am fost la politie si am dat declaratii cu evenimentul.
1. Poate fi gasit el vinovat pentru producerea accidentului?
2.M-a sunat si mi-a cerut bani pe masina deoarece a cerut dauna totala iar cei de la asigurari au spus ca ii despagubesc daor 10% din valoarea masinii.
Dv aveti polita RCA valabila si pt asemenea evenimente se fac aceste polite. Lasati asiguratorul dv RCA sa se lupte cu pagubitul, pt ca asiguratorul dv nu va da mai mult decat se cuvine. Dv nu dati nimic chiar daca va cheama in instanta. Daca veti primi citatie in proces , chemati si dv in solidar asiguratorul dv care trebuie sa plateasca si va plati dar nu cat vrea fiecare ci numai cat se cuvine. Iar dauna totala nu inseamna masina noua cum cred unii. Din valoarea de nou se scade uzura masinii iar din valoarea ramasa se scade 25% reprezentand valoarea pieselor si subansamblelor ramase neafectate si aceea este suma care se va da drept despagubire pagubitului + epava masinii.
si atunci cum explicati faptul ca instantele de judecata , ca Judecatoria , Tribunalul sau chiar si Curtea de Apel prin sentinta sau decizia data obliga pe inculpat " in solidar " cu asiguratorul la plata sumei de ...... Niciodata nu se plateste 50 - 50 % , ci plateste asiguratorul . Asiguratorul Poate sa nu plateasca cheltuielile de judecata in penal , asta ramanand in sarcina vinovatului . Insa aceste cheltuieli nu reprezinta 50 % , poate doar la despagubiri foarte mici .
Nu cred ca puteti dovedi ca acela nu avea luminile de avarie puse in functiune . E cuvantul Dvs , impotriva cuvantului lui . Mai ales ca ati lovit din spate prin nici o expertiza nu se poate demonstra ca avea defectiune de functionare . Insa puteti solicita prin expertiza tehnica sa se stabileasca motivul stationarii . Nu ai voie sa stationezi pe banda de circulatie si ai obligatia sa scoti masina de pe partea carosabila . Poate reusiti sa obtineti o culpa comuna , ptr ca vina Dvs e de necontestat " neatentia " - cum ati precizat si Dvs . In acest caz ati beneficia si Dvs de o despagubire de 50 % din asigurarea lui .
10% din valoarea masinii e o aproximatie , dar poate sa fie daca a cerut regie proprie . Sau la calcul de dauna totala se fac pasii urmatori
Ca ex. valoarea de noua a masinii 10.000 euro
Masina are o vechime de 15 an si rulaj mare la km , stare satisfacatoare e 15 % din valoarea de nou , acesta insemnand 1.500 euro ca valoare reala .
Daca e dauna totala se scade 25%, care ar fi 375 euro, ramane 1,125 euro , deci e 11,25% din valoare de nou !!!! nu din valoare reala !!!!!
Lasati sa se judece cu asiguratorul Dvs .
Oricum nu dati bani ptr masina lui . Canalizati concentrarea Dvs asupra victimei cu vatamari corporale . Intelegeti-va cu el , sau conduceti la asiguratorul Dvs ca el sa se inteleaga cu asiguratorul Dvs , ca sa scapati de PENAL .