avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... vatamare corporala din culpa cu dauna totala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

vatamare corporala din culpa cu dauna totala

buna ziua de curand sotul meu a avut un accident el fiind victima o masina nu a acordat prioritate intrant in masina sotului meu, la proiectat intr un stalp fiind dauna totala. A fost operat la un picior zilele de ingrijire fiind de 22 .Mentionez ca masina mea este dauna totala iar la asigurari stiti cat trebuie sa astept pina imi da banii pe ea plu pina vand relicva* ce a mai ramas din masina * .Mentionez ca asigurarile lui nu mi acopera dauna si voi lua pe casco meu.In masina a mai fost o victima cu entorsa cervicala cu 23 zile de spitalizare. Am vrut sa cad la pace cu persoana care a facut accidentul pt ca noi am pierdut multi bani si cu masina si spital..si restul.El sa scuzat spunind ca nu are posibilitati materiale. Ce sanse de castig am daca il dau in judecata si cum trebuie sa procedez?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 01:26, 28 Iunie 2009
c. petronela a scris:

buna ziua de curand sotul meu a avut un accident el fiind victima o masina nu a acordat prioritate intrant in masina sotului meu, la proiectat intr un stalp fiind dauna totala. A fost operat la un picior zilele de ingrijire fiind de 22 .Mentionez ca masina mea este dauna totala iar la asigurari stiti cat trebuie sa astept pina imi da banii pe ea plu pina vand relicva* ce a mai ramas din masina * .Mentionez ca asigurarile lui nu mi acopera dauna si voi lua pe casco meu.In masina a mai fost o victima cu entorsa cervicala cu 23 zile de spitalizare. Am vrut sa cad la pace cu persoana care a facut accidentul pt ca noi am pierdut multi bani si cu masina si spital..si restul.El sa scuzat spunind ca nu are posibilitati materiale. Ce sanse de castig am daca il dau in judecata si cum trebuie sa procedez?
va multumesc

Sotul dvs.trebuie sa formuleze plangere la politie,in care va solicita si plata unor daune cauzate de repararea masinii(in solidar cu asiguratorul),de ingrijirile medicale(medicatie,recuperare,transport),de orice alte cheltuieli necesitate,precum si obligarea vinovatului la plata unor daune morale.De asemeni trebuie sa mearga la IML pentru stabilirea numarului de zile de ingrijiri medicale necesitate.Expertiza care se va afectua va determina si incadrarea juridica corecta.Toate acestea se pot dovedi,cu acte,martori,expertize.
Este bine sa va ganditi la angajarea unui avocat pentru a beneficia de suport profesionist.
Daca aveti asigurare CASCO, e bine sa o folositi (de obicei suma asigurata CASCO este mai mare decat despagubirea RCA).Asiguratorul dv. se va ocupa de recuperarea despagubirii.Pentru vatamari si daune morale, sotul le va recupera in judecata de la vinovat.Pentru acoperirea pagubelor, vinovatului i-se pot sechestra bunuri.Avocatul este strict necesar,cheltuielile sunt recuperabile prin proces.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iunie 2009
nucu$, utilizator
r.gabi a scris:
.Expertiza care se va afectua va determina si incadrarea juridica corecta.Toate acestea se pot dovedi,cu acte,martori,expertize.

Fac precizarea ca expertiza este tehnica si va fi efectuata de unul sau mai multi experti care sunt ingineri. Acestia nu au cunostintele necesare si nici competenta sa incadreze juridic fapta.
cioan a scris:

r.gabi a scris:
.Expertiza care se va afectua va determina si incadrarea juridica corecta.Toate acestea se pot dovedi,cu acte,martori,expertize.

Fac precizarea ca expertiza este tehnica si va fi efectuata de unul sau mai multi experti care sunt ingineri. Acestia nu au cunostintele necesare si nici competenta sa incadreze juridic fapta.

Eu n-am inteles ca e vorba de o incadrare ci de pura stabilire tehnica/dinamica, urmare careia , instanta va putea in cunostinta de cauza, sa emita o hotarare pertinenta (va fi determinata).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victime- nu stiu ce sa fac, va rog, ajutati-ma cu cateva informatii cesi cesi Va prezint ceea ce i s-a intamplat acum o saptamana, vineri noapte,11-12 septembrie, sotului meu: venea, impreuna cu un amic, noaptea, de la munca, cu masina ... (vezi toată discuția)
Accident marius7777 marius7777 mergeam cu masina in localitate si a intrat in mine un tigan beat, accident cu victima; 2 zile spitalizare, cercetarile politiei sunt ca aveam 40km/h (dupa ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu vatamare corporala coky coky Buna ziua, am si eu o dilema, am fost implicat recent intr-un accident de circulatie, toata lumea stie ca e vina lui, pana si el recunoaste, politia a zis sa ... (vezi toată discuția)