avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident

mergeam cu masina in localitate si a intrat in mine un tigan beat, accident cu victima; 2 zile spitalizare, cercetarile politiei sunt ca aveam 40km/h (dupa urma franelor) dar era indicatorul atentie copii care ma obliga sa reduc sub 30km/h.
problema mea e ca nu am dovada sa-mi repar masina, nici proces verbal, nici permis

va rog sa ma ajutati
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:09, 30 Septembrie 2010
Nu vi se emite proce-verbal pentru ca, celmai probabil,
vi s-a intocmit dosar penal.
Cereti sa vi se prelungeasca dreptul de a conduce pentru 30 de zile,
iar la fiecare 30 de zile cereti prelungirea.
Daca prin raportul medico-legal reiese ca victima are 10 zile
timp de ingrijiri medicale, atunci nu mai este infractiune.
Mergeti la politia rutiera si cereti o autorizatie de reparatie in care sa fie trecute elementele avariate si un PV de cercetare la fata locului in care sa se specifice modul cum s-a produs evenimentul, cine considera ei ca este vinovat si alcoolemia conducatorilor auto implicati in eveniment. Sunt obligati sa o faca. Daca aveti asigurare CASCO, mergeti la asiguratorul dv. si solicitati sa vi se deschida dosar de dauna si sa vi se faca constatare sa puteti introduce masina in reparatie. Apoi actele vor veni pe rand de la politie , judecatorie etc. Din acest moment este treaba asiguratorului dv. sa se ocupe de recuperarea banilor de la vinovat. Permisul trebuie sa vi-l dea pt. ca nu v-au adus oficial vreo acuzatie sau daca nu trebuie sa va dea o dovada de circulatie provizorie pana la definitivarea cercetarilor si apoi instanta va hotari.
politia spune ca sunt vinovat si ca trebuie sa astept, indicatorul copii ma obliga sa reduc sub 30km/h de la ora 7-22. ora accidentului a fost 21 si 8 minute
Sunt cazuri in care in care, chiar daca ati fi circulat cu 30 km/h, nu puteati evita accidentul. Sper ca va incadrati in aceasta categorie.
Probabil ca pentru a se determina cauzele accidentului la politie se va administra ca proba o expertiza de stabilire a dinamicii producerii accidentului,pentru a se constata daca exista culpa dvs.in producerea acestuia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident masina soferul nu se poate prezenta imediat la asigurator macosx macosx Am avut un accident usor duminica seara iar soferul masinii lovite de mine nu se poate prezenta acum la asigurator pretinzand ca este plecat din zona. ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima ilarion184 ilarion184 Buna ziua, In iarna am accidentat un pieton care a traversat prin loc nepermis. Era zapada pe jos, el a sarit dupa o duba nu am apucat sa il vad , aveam o ... (vezi toată discuția)