avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu victima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu victima

Buna ziua,
In iarna am accidentat un pieton care a traversat prin loc nepermis. Era zapada pe jos, el a sarit dupa o duba nu am apucat sa il vad , aveam o viteza de 30-40km la ora in oras. El si-a recunoscut vina ca a traversat prin loc nepermis si ca el a fost de vina. AM dat decalaratii amundoi ca si cum el e vinovat. Dar politia mi-a retinut permisu pentru cercetari si acuma iau dovada din 30 in 30 zile . Acum am inteles ca trebuie sa se incheie dosarul si acolo zice ca cica nu am adaptat viteaza la conditiile de drum ,,, si ca e posibil sa imi retina permisul 30 zile asa este?
Dar si daca circulam cu 10 km la ora el mi-a sarit direct pe capota .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:17, 27 Aprilie 2011
Formula ca nu ati adaptat viteza la conditiile de drum este corecta. Chiar daca el este principalul vinovat aveti si dv o parte de vina ca nu ati circulat cu o viteza care sa va permita sa evitati orice pericol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accidentarea unei persoane care trecea prin loc nepermis claudelmai82 claudelmai82 Daca accidentez o persoana sub influenta bauturilor alcoolice, care trece pe loc nepermis, la ce infractiune ma incadrez? E posibil sa nu fiu trimis in ... (vezi toată discuția)
Bună seara! mă confrunt cu următoarea problemă: am fost implicat ... Ionuțrs Ionuțrs Bună seara! Mă confrunt cu următoarea problemă: Am fost implicat într-un accident rutier cu victimă(traversare prin loc nepermis), unde s-a deschis dosar ... (vezi toată discuția)
Am accidentat un pieton care traversa neregulamentar Serby13 Serby13 Buna ziua, In urma cu ceva timp am fost implicat intr-un accident de masina, eu fiind soferul, am accidentat un pieton care traversa neregulamentar, ... (vezi toată discuția)