avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident masina soferul nu se poate prezenta imediat ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident masina soferul nu se poate prezenta imediat la asigurator

Am avut un accident usor duminica seara iar soferul masinii lovite de mine nu se poate prezenta acum la asigurator pretinzand ca este plecat din zona. Intrebarea mea este cei de la RCA tin cont de data producerii accidentului? Adica trebuie sa ma prezint in maxim 24 de ore la ei sau pot sa ma prezint cand poate si cealalta parte implicata chiar daca se intarzie cu 3-4 zile( mentionez ca cei de la RCA stiu data de duminica deoarece am fost acum de dimineata sa iau formula de constat amiabil si m-au intrebat)? Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 30 August 2010
macosx, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:06, 31 August 2010
La societatea de asigurari nu este o problema sa va prezentati dupa 3-4 zile. Veti completa constatul amiabil cu data cand s-a intamplat evenimentul La politie daca va prezentati dupa 24 de ore vi se va retine permisul. Daca dvs va prezentati in termenul de 24 de ore, dar celalalt conducator auto nu se prezinta.... i se va retine doar lui permisul :) Numai bine
Daca se face declaratia evenimentului prin constat amiabil nu va suporta nimeni sanctiuni din partea politiei. Totusi e bine sa mergeti la asigurator sa depuneti declaratia dv. indiferent de ce va face celalalt participant la trafic. Cel putin dv. sa fiti acoperit.
Daca dvs. sunteti vinovatul, nu inteleg de ce trebuie sa Il rugati pe celalalt sa vina sa faca avizarea daunei! Dati-i copie dupa asigurarea RCA, intocmiti constatarea amiabila si ...la revedere!:)
Trebuie sa-l rog pentru ca imi trebuie dovada pentru reparatie... Da sunt vonovat, am recunoscut dar acum... ne-am inteles sa mergem la RCA ieri dimineata si nu imi mai raspunde la telefon...m-as fi dus la politie sa declar accidentul dar acum au trecut 24 de ore si pentru nesimtirea lui ar trebui sa platesc cu permisul pentru o luna... Masina celuilalt este inmatriculata in Bulgaria si cred ca nu are actele in regula de se eschiveaza cand aude de RCA si Politie...pana acum mi-a cerut bani si a zis ca poate sa vina oricand...dar la RCA subit este plecat.
Dv. mergeti la asiguratorul RCA al dv., declarati evenimentul, intocmiti formularul pt constat amiabil si cereti sa va elibereze un document de introducere in reparatie, fara a mai fi nevoie sa mergeti la politie. Iar cel pagubit e treaba lui cum se va descurca daca refuza sa se prezinte la asigurator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi se suspenda permisul sau nu flanko flanko am avut parte de o intamplare neplacuta conducand o masina luata in leasing de firma la care lucram am fost lovit in spate de un sofer neatent .Am completat ... (vezi toată discuția)
Accident cu probleme adrian1981 adrian1981 Buna ziua. As dori sa stiu si eu cateva detalii despre o problema. Am avut un accident din care rezulta ca sunt vinovat. Am discutat cu celalat sofer sa ... (vezi toată discuția)
Declarare accident dupa 24 ore Nevermind Nevermind Buna ziua, Va rog, un sfat : Am calitatea de pagubit intr-un accident din care au rezultat doar avarii si pentru care s-a incheiat constatare ... (vezi toată discuția)