avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... mi se suspenda permisul sau nu
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

mi se suspenda permisul sau nu

am avut parte de o intamplare neplacuta conducand o masina luata in leasing de firma la care lucram am fost lovit in spate de un sofer neatent .Am completat amandoi constatarea amiabila dupa care a ramas sa ne prezentam la asiguratorul lui pentru constatare .Dl in cauza nu mai binevoieste sa se prezinte la asigurator iar patronul meu m-a anuntat ca merge la politia rutiera sa depuna plangere .mentionez ca nu am vrut sa merg sa dau declaratie deoarece am inteles ca mi se suspenda dreptul de a conduce pt nedeclararea accidentului .Acum intrebarea este ,eu nevinovat, raman fara permis de conducere pt reavointa altei persoane?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Insurance Logistics Team , Consultant asigurari 23:24, 11 Ianuarie 2012
daca s-a semnat intelegerea amiabila nu mai exista posibilitatea reclamarii la politie. a fost inlaturata competenta politiei, aceasta va refuza inregistrarea accidentului, deci nu va faceti probleme privind permisul auto.
Daca detineti o constatare amiabila semnata de ambele parti si a trecut 24 de ore de la accident... nu mai poate fi declarat la politie evenimentul de nici-o parte. Va duceti la societatea de asigurari si deschideti dosarul de dauna .... nu este obligatia dumneavostra sa il aduceti de mana .... apoi ei ii pot solicita detalii cu privire la eveniment. Daca acesta se prezinta este ok daca nu atunci lucrurile se complica pentru dumneavoastra pentru ca pot efectua investigatii cel mult 3 luni de zile. Permisul dumneavoastra nu poate fi suspendat in acest caz asa ca stati linistit.
Va multumesc pt raspuns insa imi fac probleme ca fostul meu patron sa nu depuna plangere ca si cum nu ar exista aceasta constatare semnata ,aceasta fiind la el. El mi-a spus ca cei de la asigurari l-au indrumat ca sa merg eu la politie sa declar accidentul pt a putea ei inainta dosarul asta dupa cinci luni de la producerea evenimentului nedorit.Mi se pare anormal si ilegal sa merg eu la politie ,subliniez fiind nevinovat, din moment ce am completat acea amiabila. Ce ma sfatuiti sa fac?
Dv. ati deschis dosarul de dauna? Sau macar ati anuntat in scris asiguratorul? Daca da, atunci e OK. Poate sa faca patronul zeci de plingeri la Politie, plingeri care nu au valoare in sensul ca nu vi se poate retine permisul. Daca totusi sinteti chemat la Politie pt. declaratie specificati faptul ca s-a intocmit un constat amiabil si ar fi indicat sa aveti numarul dosarului de daune de la soc. de asigurari.
Cei de la asigurari nu procedeaza corect in ceace priveste acordarea despagubirii.
patronul a deschis dosarul la asigurari insa acum l-a mutat la casco

Alte discuții în legătură

Imposibilitate repare auto accidentata-lipsa acte vinovat la dosar daune nicoleta-luiza nicoleta-luiza Buna seara As dori un ajutor din partea voastra referitor la o problema: acum o saptamana am fost implicata intr-un accident auto. Am fost lovita de un sofer ... (vezi toată discuția)
Legislatia rutiera oceanu andrei oceanu andrei in urma cu o luna am avut un accident cu cineva care a uitat sa acorde prioritate...am fost la politie si ne-au indrumat spre amiabila...dupa acea intelegere ... (vezi toată discuția)
Constatare amiabila nelu74 nelu74 as dori sa aflu cit influenteaza permisul de conducere expirat in solutionarea unui dosar de dauna prin \"constatare amiabila\". Autoturismul detine polita rca ... (vezi toată discuția)