avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... legislatia rutiera
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

legislatia rutiera

in urma cu o luna am avut un accident cu cineva care a uitat sa acorde prioritate...am fost la politie si ne-au indrumat spre amiabila...dupa acea intelegere amiabial cei de la daune au spus ca formularul este incomplet si ca vinovatul ar trebui sa mai dea o declaratie...intre timp doamna vinovata s-a schimbat si nu mai vrea sa dea nici o declaratie nimic...as vrea sa ma duc la politie sa fac plangere dar o sa imi ia si mie permisul 30 de zile desi sunt nevinovat...intrebarea mea este daca ma duc la politie si depun plangere vinovata poate face vre-o contestatie?daca da cum?si ce pot face in cazul asta pt a nu ramane cu paguba.multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:27, 7 Martie 2010
Serviciul politie rutiera,.evenimente nu are in competenta sa primeasca si sa solutioneze plangeri
Pentru solutionare legala,evenimentul trebuie comunicat la IGP-SPR evenimente rutiere
Trebuia sa insistati atunci sa va dea plitia documentele necesare si ei erau obligati sa o faca. Acum doar instantele va mai pot ajuta. Nu sunteti suficient de explicit referitor la declaratia solicitata inplus de asigurator. La ce se referea aceasta declaratie?
vinovata nu a recunoscut de la bun inceput k avea cedeaza trecerea si nu a fost trecut in schita si nici pe formularul de amiabila bifat la "nerespectarea indicatoarelor de circulatie",eu nu am stiut exact dak avea cedeaza sau nu in acele momente si asa s-a ajuns la aceasata situatie plus k vinovata nu a vrut sa scrie pe formularul de amiabila ca se considera vinovata...si in cazul asta cei de la daune au cerut inca o declratie din partea dansei si sa se prezinte cu masina la un constatator pt a face cateva poze...insa d-na sustine k nu mai are masina...nu prea stiu ce sa fac...va rog sa ma ajutati dak puteti.multumesc
Refuzul de prezentare auto pentru constatare ,obliga la lamurirea competenta a situatiei.
Daca a fost vinovata initial pentru nerespectarea indicatorului,ulterior se face vinovata si de sustragere de la cercetari si refuz punere la dispozitie auto implicat in eveniment,pentru verificari suplimentare
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Martie 2010
ynocentta, utilizator
Cand ati fost sa deschideti dosarul de dauna la asiguratorul RCA al vinovatului atunci trebuia sa solicite inspectorul de daune toate elementele, inclusiv sa mearga la locul accidentului pt. a se documenta.Din cate inteleg nu ati fost impreuna cu vinovatul la asigurator. Si apoi daca dv. ati scris in declaratie ca era un semn "Cedeaza trecerea" , constatatorul nu a mers la locul accidentului sa confrunte scita cu terenul? O ultima intrebare: vinovatul de accident a semnat formularul de "constat amiabil"? Pt. ca daca l-a semnat in varianta declarata de dv., atunci tergiversarea dosarului este ori lipsa de profesionalism ori sicanare pt. a va face sa renuntati.

Alte discuții în legătură

Neacordare prioritate nero67 nero67 PE DATA DE 08 AC,AM AVUT ACCIDENT,AM FOST VINOVAT DEOARECE N-AM RESPECTAT INDICATORUL CEDEAZA TRECEREA,MI-AM RECUNOSCUT VINOVATIA,IN ACEEASI ZI AM FOST LA ... (vezi toată discuția)
Amiabila. care e rostul ei dacă unul dintre șoferi se poate răzgândi? ContSters442557 ContSters442557 Am si eu o nelamurire rog un raspuns,multumesc. De exemplu: Esti lovit in trafic , faci amiabila. In amiabila oarecum reiese ca soferul celalalt e vinovat ... (vezi toată discuția)
Constatare amiabila eronata liliananita liliananita buna seara am fost tamponata de o masina ce iesea din parcare in marsalier in timp ce eu ma deplasam regulamentar. am fost lovita lateral fata si aruncata pe ... (vezi toată discuția)