avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... neacordare prioritate
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

neacordare prioritate

PE DATA DE 08 AC,AM AVUT ACCIDENT,AM FOST VINOVAT DEOARECE N-AM RESPECTAT INDICATORUL CEDEAZA TRECEREA,MI-AM RECUNOSCUT VINOVATIA,IN ACEEASI ZI AM FOST LA POLITIE,AM DAT DECLARATIE,AM SEMNAT PV!MENTIONEZ CA VICTIMA A FOST INTERNATA 2,5 ZILE PT INVESTIGATII,N-A AVUT NIMIC GRAV,FRACTURI SAU CEVA DE ACEST GEN,ARE 21 ZILE CONCEDIU MEDICAL PT RECUPERARE,DESI MASINA E AVARIATA DOAR DREAPTA FATA I S-A DAT DAUNA TOTALA SI SUMA I SE PARE MICA,VREA RESTUL DE BANI PT REPARATIE DE LA MINE+ATENTIILE DE LA SPITAL,AM TINUT LEGATURA CU VICTIMA DAR SUN MAI MULT EU,TREC ZILE PANA CAND SUNT SUNAT,AM INTREBAT CAT VREA CA SA NE-NTELEGEM AMIABIL DAR NU PRIMESC RASPUNS CONCRET!AU TRECUT 2 SAPTAMANI,MASINA MEA E F AVARIATA SI NU STIU CE-AM DE FACUT,E CLAR CA VREA O SUMA F MARE SI NU CRED CA-MI POT PERMITE!MULTUMESC ANTICIPAT!
Cel mai recent răspuns: nero67 , utilizator 05:06, 3 Iulie 2010
daca nu va permiteti sa achitati suma ceruta, atunci incercati sa stati asa pana sunteti dat in judecata. in instanta, se va administra o expertiza care va evalua corect valoarea masinii distruse.
Ultima modificare: Duminică, 20 Iunie 2010
MYRA CIMPEAN , Avocat
multumesc pt raspuns,am inteles ca din punct de vedere legal fiind asigurat nu-i problema mea ,e a firmei de asigurari!am cautat sa fiu cat mai cooperant dar neprimind raspuns nu are rost sa insist!cand voi putea primi instiintare de la politie in legatura cu sanctiunile ce se vor aplica?multumesc anticipat!
Intru-cat e vorba de un accident cu victime, probabil ca dosarul dv a fost trimis la parchet si trebuie sa ateptati raspunsul lor . Pana atunci mai puteti trece pe la politie sa vedeti daca a venit raspunsul parchetului. Daca aveti CASCO, pe baza PV de constatare la fata locului puteti deschide dosar la asiguratorul dv. si va puteti trimite masina in reparatie sau ce va hotari asiguratorul.In cepriveste relatia dv cu pagubitul nu va sfatuiesc sa dati bani mai mult decat a hotarat instanta. Pagubitul nu poate primi bani mai multi decat valora masina lui la data evenimentului. daunele morale pe care le solicita pagubitul le plateste tot asiguratorul in limita stabilita de instanta dar nu si spagile din spital pt care trebuiesc acte. Asteptati sa va dea in judecata si apoi dv chemati in solidar asiguratorul dv RCA pt daunele moralesolicitate de pagubit.
Asigurarea RCA acopera daunele produse prin accidente cu autovehicule.Inntotdeauna intelegerea dintre victima si vinovat, nu a dus la o rezolvare (fiecare considera ca este dezavantajat de catre celalalt).Apelati la un mediator, sau la un avocat.Cat va costa, nu poate nimeni sa va spuna aici, intrucat nu este vorba de o taxa sau un tarif.Fiecare avocat are un onorariu "standard" care poate fi practicat strict sau negociat:P

Interventie ca moderator:; Nu mai deschideti un alt subiect, continuati discutia prin "Raspunde", altfel se produc neintelegeri.Din acest motiv, ultimul subiect l-am mutat in sectiunea Cod rutier
am fost la politie si am cerut nr dosarului,voi fi chemat la cercetari penale,nu stiu ce voi face acolo,probabil voi da o declaratie!am vorbit cu sotul victimei,paradoxul este ca tot timpul numai cu el am vorbit!cere prea mult,i-am oferit o suma acceptabila dar imi dau seama ca vrea sa profite,voi merge mai departe!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Premis retzinut,amenda si asigurare paulHD paulHD buna!am o nelamurire..am lovit o masina acum cateva zile am fost la politie si mi sa retzinut permisu pt ca nu m-am prezentat in 24 de ore si mi sa dat o ... (vezi toată discuția)
Recuperare daune accident rutier petros dorin petros dorin Buna ziua. Am avut un accident rutier, din vina exclusiva a altei persoane (masina parcata regulamentar, a intrat o persoana cu motocicleta in masina) am fost ... (vezi toată discuția)
Constat amiabil incheiat, mai trebuie sa platesc ceva pagubitului? mariuscalina mariuscalina Pe 23 noiembrie am fost implicat intr-un accident soldat cu pagube materiale, cel din fata mea a franat brusc, carosabilul fiind umed nu au fost suficienti cei ... (vezi toată discuția)