avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... recuperare daune accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

recuperare daune accident rutier

Buna ziua.
Am avut un accident rutier, din vina exclusiva a altei persoane (masina parcata regulamentar, a intrat o persoana cu motocicleta in masina) am fost in autoservice, dupa o prima evaluare reparatia ar costa cam 3900 lei. Persoana care a produs paguba motiveaza ca nu are bani. La locul accidentului a fost si un echipaj de politie pentru a constata ce s-a intamplat. Va rog frumos sa ma sfatuiti care ar fi pasi de urmat pentru recuperarea pagubei. Cu multumiri.
In cazul in care nu aveti asigurare CASCO va puteti adresa pentru despagubire Fondului pentru protectia victimelor strazii unde se va proceda la constatatrea si despagubirea daunei. Dupa plata daunei catre dumneavoastra valoarea acesteia se va recupera de catre FPVS de la vinovatul de accident.
Daca a fost politia la fata locului v-a emis un PV? Daca nu, ati intocmit un constat amiabil cu motociclistul? Chiar daca e motocicleta trebuie sa aiba polita RCA. Mergeti la asiguratorul lui RCA si deschideti dosar de dauna. Toate daunele produse se vor plati de asiguratorul RCA al vinovatului( motociclistul). Daca aveti polita CASCO pteti deschide dosar la asiguratorul dv si apoi este problema lor sa recupereze banii de la vinovat.
Buna ziua!

In urma unui impact intre doua masini in intersectie, cea circuland regulamentar a fost proiectata in masina mea, fiind parcata regulamentar. Vinovatul care nu s-a oprit la semnul de cedeaza trecerea are polita RCA intocmita in ziua accidentului, care intra in vigoare doar din urmatoarea zi. La fata locului a venit un echipaj de politie care a scris pe o foaie A4 datele accidentului. Am mers apoi toti 3 la sectie unde am dat declaratii si lui i s-a intocmit un PV. Am primit de asemenea o autorizatie de reparatie. Am fost la asigurari pentru deschiderea dosarului de dauna de unde ni s-a comunicat ca nu se poate repara prejudiciul doar pe cale amiabiala (daca plateste vinovatul paguba) sau pe calea instantei.

In conditiile in care vinovatul nu raspunde la telefon, sa recurg direct la calea instantei? Mentionez ca masina lovita se afla exact in locul accidentului. Nu ar trebui sa i se faca o expertiza inainte?

Va multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna rca auto nutzzu nutzzu Buna seara.In data de 21.12.2010 ,la un bloc vecin a avut loc o explozie in urma careia auto proprietate care era parcat langa imobilul respectiv,a suferit mai ... (vezi toată discuția)
Rata daunei la asigurari casco tig tig RATA DAUNEI LA ASIGURARI CASCO Buna ziua, Autoturismul personal a fost accidentat de un TIR ,VINA CONSTATATA de politie este a celuilalt conducator ... (vezi toată discuția)
Accident auto anamariamed anamariamed Buna ziua, am si eu o nelamurire in ceea ce priveste solutionarea unei daune auto. Astazi am fost implicata intr-un accident auto, eu am intrat in depasirea ... (vezi toată discuția)