avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... constatare amiabila
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

constatare amiabila

as dori sa aflu cit influenteaza permisul de conducere expirat in solutionarea unui dosar de dauna prin "constatare amiabila". Autoturismul detine polita rca si itp valabil.
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 11:11, 28 Iunie 2010
Dar polita RCA certificatul de inmatriculare sunt pe numele dv? Pt ca daca nu sunt , atunci se complica treaba. Altminteri asiguratorul trebuie sa despagubeasca dauna produsa.Pt. permis expirat o sa platiti o amenda.
rca si certificatul de inmatriculare sunt pe numele firmei unde lucrez . In acest caz constatarea amiabila ramane valabila pt cel pe care l-am pagubit si vom obtine de la ei dovada de reparatii s-au trebuie sa ne prezentam la politie pt aceasta dovada unde voi fi amendat .(amenda si carnet suspendat pe 3 luni + amenda pt permis expirat) .
In situatia relatata, asiguratorul va da indrumarile necesare.Constatul amiabil este utilizabil ca dovada si in dosarul de dauna CASCO (daca aveti asigurare)
Asiguratorul nu are ce sa analizeze, cu privire la acest aspect, intrucat nu exista legatura de cauzalitate intre faptul ca vinovatul nu avea preschimbat certificatul de inmatriculare si accidentul produs. La fel si cu ITP-ul, daca se constata ca nu datorita unei defectiuni tehnice ci printr-o eroare umana a avut loc evenimentul nedorit.
Insa, nu e mai putin adevarat ca Asiguratorul poate sa refuze acordarea despagubirii pe cale amiabila daca din actele pe care le aveti nu sunt ei lamuriti ca accidentul s-a produs dupa cum declara partile.
Nu e rau sa vorbiti si cu un avocat .
Faptul ca permisul dvs este expirat va folosi asiguratorului drept motiv pt refuzul de a solutiona cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

accident cu itp expirat dana7711 dana7711 Sambata intr un sens giratoriu eu cedand trecerea altu din spate poc in mine. Am incheiat o intelegere amiaila.Treaba e ca eu am ITP expirat. Azi am fost la ... (vezi toată discuția)
Temei excludere despagubire pentru rca expirat pagubit. adiardelean77 adiardelean77 Masina mea cu rca expirat a fost avariata de o masina cu rca valabil, in timp ce circulam pe un drum public. Vinovat este soferul cu rca valabil, conform ... (vezi toată discuția)
Rca casco Utu2010 Utu2010 Am casco si RCA facut am avut un accident unde am fost eu devina sa aflat ca itp mi-a expirat acum cateva zile Mai sunt valabile asigurarile Multumesc ... (vezi toată discuția)