avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am făcut o depășire pe o uliță într-o comună ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am făcut o depășire pe o uliță într-o comună într-o dimineață ...

Am făcut o depășire pe o uliță într-o comună într-o dimineață pe la ora 4:30,mă grăbeam.Pe la ora 10:00 am fost apelat de la poliția de acolo din zonă și mi au comunicat ca un domn s a prezentat la sediu pentru a declara o tamponare ușoară, cum ca in momentul depășirii eu l as fi atins putin la revenirea pe banda in fața pe bara lui,într-adevăr am verificat și mașina mea era atinsa.eu nu am realizat nimic in momentul depășirii. Am căutat pe acel domn care a fost la poliție și a declarat tamponarea,m am întâlnit cu el am fost la un service ne-am înțeles să îi repar mașina,am completat formularul de constatare amiabilă l-am semnat amândoi și după am mers la sediul poliției,acolo domnul polițist care îi luase declarație dimineață atunci la ora 5 ,a spus ca pe el nu îl interesează ca am făcut noi constatare amiabilă și ca ne am înțeles,și mi a reținut permisul de conducere pentru depășire cu lovire 90 de zile ,nu l-a interesat ca am procedat conform legii,ne-am prezentat în termen de24 de ore,degeaba. Dacă avem posibilitatea de a face constatare amiabilă la accidente ușoare,de ce domnul polițist ne a încălcat acest drept,
Cel mai recent răspuns: raresraicu90@yahoo.com , utilizator 00:05, 19 Martie 2025
Eu mă întreb de unde știa poliția numărul de telefon.
Constatarea amiabilă era ok ,numai în cazul în care autoritățile nu vă apelau telefonic.
Ați părăsit locul acidentului ( poliția are dreptate).
Ultima modificare: Marți, 18 Martie 2025
SunnyXxxX, utilizator
Buna ziua

Nu mai aveti cum sa completati formularul de constatare amiabila daca celalalt sofer a declarat accidentul la politie.
Cel ce m-a sunat era un fost coleg de asta avea nr meu.

SunnyXxxX a scris:

Constatarea amiabilă era ok ,numai în cazul în care autoritățile nu vă apelau telefonic.

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Nu mai aveti cum sa completati formularul de constatare amiabila daca celalalt sofer a declarat accidentul la politie.

Păi și atunci de ce mai ai 24 de ore la dispoziție să raportezi o tamponare?

raresraicu90@yahoo.com a scris:

Cel ce m-a sunat era un fost coleg de asta avea nr meu.

SunnyXxxX a scris:

cel ce m-a sunat era un fost coleg de liceu
,nu am părăsit locul ,doar mi-am continuat drumul pentru ca nu am realizat nicio atingere

Alte discuții în legătură

Orice accident rutier trebuie declarat? Inter2001 Inter2001 Buna ziua. In urma unui accident rutier am intocmit formularul de constatare amiabila. Ulterior asigurarea a refuzat intocmirea dosarului de daune deoarece, in ... (vezi toată discuția)
Tamponare usoara cu o masina parcata radu313 radu313 Buna ziua, astazi am avut o tamponare usoara cu o masina parcata in timp ce faceam o intoarcere pe un drum cu 2 sensuri. din cauza ca pe ambele sensuri erau ... (vezi toată discuția)
Contaventie oug 195 alex_sah41 alex_sah41 am fost implicat intr-un accident rutier (tamponare usoara fara victime) eu fiind nevinovat,arat ca circulam pe drum cu prioritate ,am schimbat directia de ... (vezi toată discuția)