avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contaventie oug 195
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contaventie oug 195

am fost implicat intr-un accident rutier (tamponare usoara fara victime) eu fiind nevinovat,arat ca circulam pe drum cu prioritate ,am schimbat directia de mers in partea stanga dupa ce m-am,iar in timp ce paraseam drumul cu prioritate am fost lovit in stanga spate de un autoturism care a depasit coloana de 4 masini care se aflau in spatele meu in monentul in care m-am asigurat si am virat la stanga .Toate bune si frumoase cel care mi-a lovit a insista sa facem amiabila respectiv sa-i sa declar ca eu sunt vinovat ,eu am refuzat am refuzat acest lucru .Am mers la politie agentul de politie mi-a comunicat ca eu sunt nevinovat iar celalalt v-a fii sanctionat si permisul suspendat.Finalul eu am fost sanctionat cu 380 lei ,4 puncte penalizare,politistul i-a dat copie dupa asigurarea masinei mele celui vinovat care nu a fost sanctionat de loc .Este corect ,ce trebuie sa fac ?
Cel mai recent răspuns: alex_sah41 , utilizator 20:13, 8 Noiembrie 2014
Aveti posibilitatea sa depuneti plangere la instanta in termen de 15 zile de la data primirii procesului verbal.
trebuie sa platesc amenda in 48de ore si apoi fac contestatia ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovit in intersectie,scos vinovat bobi7676 bobi7676 ieri,venind de pe strada Gheorghe Marinescu(in fata la palatul cotroceni)si mergand spre Acadaemia Militara,la intersectie cu D.Bagdasar, am virat la dreapta ... (vezi toată discuția)
Tamponare la trecerea de pietoni Eugen_79 Eugen_79 Buna ziua! Am fost implicat recent intr-o tamponare usoara: dupa iesirea din sensul giratoriu m-am incadrat pe banda din mijloc, pe care am mentinut-o pana ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal contraventie paulio paulio Buna seara, Am si eu nevoie de ajutor pentru situatia de mai jos. Am fost implicat intr-un accident usor cand conduceam pe banda 2 iar un alt conducator la ... (vezi toată discuția)