ieri,venind de pe strada Gheorghe Marinescu(in fata la palatul cotroceni)si mergand spre Acadaemia Militara,la intersectie cu D.Bagdasar, am virat la dreapta intrand in coloana care mergea catre Panduri.M-am aliniat cu coloana,nu am deranjat pe nimeni si am continuat drumul spre Panduri.In partea dreapta a intersectiei din care eu deja am iesit astepta o masina sa faca aceeasi manevra la dreapta.In momentul cand coloana s-a miscat,nu s-a mai asigurat in stanga si a iesit in fata masinii rezultand un accident usor.Precizez ca eu terminasem manevra la dreapta si circulam pe strada Bagdasar de cativa metri,care este cu prioritate.La politie surpriza,eu vinovat si amendat cu 4 puncte amenda si 3 penalizare.
Explicatia politaiului ca eu nu eram pe prioritate deoarece facusem aceeasi manevra,nu l-a interesat ca cel din dreapta nu s-a asigurat la schimbarea directiei.
L-a intrebarea mea a spus ca daca era alta masina in acelasi loc,dar care venea dinspre Eroilor ,avea prioritate dar eu nu:">
As vrea sa fac contestatie si as dori pareri de model contestatie si daca am dreptate totusi.
Multumesc
Eu va sfatuiesc sa contestati in instanta (cerind anularea) procesul verbal de constatare a contraventiei incheiat impotriva dvs. in baza prevederilor Codului Rutier si ale O.G.2/2001 privind constatarea si sanctionarea contraventiilor (modificata si completata), precum si pe baza prezentarii exacte (dar cu probe/ martori) a modului cum s-au petrecut faptele.
Din modul cum ati prezentat dvs. faptele, reiese ca acel autoturism a plecat de pe loc si a schimbat directia de mers fara sa se asigure.
Va repet insa, cu probe!
Formular de contestare gasiti si pe internet, dar cu exceptia elementelor obligatorii prevazute pt. cererea de chemare in judecata (art.112 C.p.civ.) si ale celor de identificare a procesului verba contestat, nu este obligatorie o forma anume.
Succes si....probe.
Este dreptul dvs sa faceti contestatie. Problema este ca pana la solutionarea ei de mult cele 3 puncte de penalizare vor fi expirat!B-)
Totul se rezuma la cat de importanta este dauna suferita de masina dvs si la costuri , fiindca in acest moment trebuie sa le suportati din propriul buzunar deoarece celalalt sofer va beneficia de politia dvs de asigurare obligatorie.
Nu imi este clar modul producerii accidentului. Puteti detaila atasand o schita a zonei respective si cu unele distante? Ar ajuta la formularea unei opinii.
am facut la dreapta prin marginea din stanga a benzii 1,adica mai larg,fiindca acolo a fost loc sa fac manevra.Nu am deranjat pe nimeni de pe pioritate.
precizez ca dupa manevra la dreapta am intrat in coloana si am mai rulat in linie dreapta pana la coltul intersectiei,desenul facut de mine si de soferul cu care m-am lovit, la politie au corespuns dar interpretarea a fost diferita.
am facut o schita dar nu gasesc cum sa o atasez.:(