avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am făcut o depășire pe o uliță într-o comună ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am făcut o depășire pe o uliță într-o comună într-o dimineață ...

Am făcut o depășire pe o uliță într-o comună într-o dimineață pe la ora 4:30,mă grăbeam.Pe la ora 10:00 am fost apelat de la poliția de acolo din zonă și mi au comunicat ca un domn s a prezentat la sediu pentru a declara o tamponare ușoară, cum ca in momentul depășirii eu l as fi atins putin la revenirea pe banda in fața pe bara lui,într-adevăr am verificat și mașina mea era atinsa.eu nu am realizat nimic in momentul depășirii. Am căutat pe acel domn care a fost la poliție și a declarat tamponarea,m am întâlnit cu el am fost la un service ne-am înțeles să îi repar mașina,am completat formularul de constatare amiabilă l-am semnat amândoi și după am mers la sediul poliției,acolo domnul polițist care îi luase declarație dimineață atunci la ora 5 ,a spus ca pe el nu îl interesează ca am făcut noi constatare amiabilă și ca ne am înțeles,și mi a reținut permisul de conducere pentru depășire cu lovire 90 de zile ,nu l-a interesat ca am procedat conform legii,ne-am prezentat în termen de24 de ore,degeaba. Dacă avem posibilitatea de a face constatare amiabilă la accidente ușoare,de ce domnul polițist ne a încălcat acest drept,
Cel mai recent răspuns: SunnyXxxX , utilizator 14:07, 19 Martie 2025
Buna ziua

Eu am spus ca daca accidentul a fost declarat la politie nu mai puteti face amiabila.

Accidentul din care au rezultat numai pagube materiale trebuie declarat la politie in termen de maxim 24 de ore sau completat formularul de constatare amiabila.

Dvs, din cate ati povestit nu ati fost sanctionat pt ca nu ati declarat in 24 de ore, ci pentru accidentul in sine.

Pe procesul verbal pe care l-ati primit, ce scrie? Pentru ce ati fost sanctionat?

raresraicu90@yahoo.com a scris:

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Nu mai aveti cum sa completati formularul de constatare amiabila daca celalalt sofer a declarat accidentul la politie.

Păi și atunci de ce mai ai 24 de ore la dispoziție să raportezi o tamponare?

Sancționat pentru depășire cu lovire,
Normal trebuia să mă duc și eu la poliție să declar și domnul polițist să ne pună față în față să întrebe faceți amiabilă sau nu,eu așa cred,acel om cu cine să fi făcut amiabilă dacă eu nu am continuat drumul?.sa dus la poliție a anunțe normal,așa aș fi făcut și eu
BogdanGri a scris:

Buna ziua

Eu am spus ca daca accidentul a fost declarat la politie nu mai puteti face amiabila.

Accidentul din care au rezultat numai pagube materiale trebuie declarat la politie in termen de maxim 24 de ore sau completat formularul de constatare amiabila.

Dvs, din cate ati povestit nu ati fost sanctionat pt ca nu ati declarat in 24 de ore, ci pentru accidentul in sine.

Pe procesul verbal pe care l-ati primit, ce scrie? Pentru ce ati fost sanctionat?

raresraicu90@yahoo.com a scris:

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Nu mai aveti cum sa completati formularul de constatare amiabila daca celalalt sofer a declarat accidentul la politie.

Păi și atunci de ce mai ai 24 de ore la dispoziție să raportezi o tamponare?

Vrei să ți spun ce cred eu? Dumneata în acea localitate ...,comună ești cunoscut de autorități. În momentul în care persoana care a depus plângere a precizat numărul de înmatriculare ,a fost suficient pentru poliție.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2025
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Orice accident rutier trebuie declarat? Inter2001 Inter2001 Buna ziua. In urma unui accident rutier am intocmit formularul de constatare amiabila. Ulterior asigurarea a refuzat intocmirea dosarului de daune deoarece, in ... (vezi toată discuția)
Tamponare usoara cu o masina parcata radu313 radu313 Buna ziua, astazi am avut o tamponare usoara cu o masina parcata in timp ce faceam o intoarcere pe un drum cu 2 sensuri. din cauza ca pe ambele sensuri erau ... (vezi toată discuția)
Accident auto BogdanBirsan BogdanBirsan Buna ziua ! Am avut in data de 11.10.2019 o tamponare usoara cu o masina cu numere de inmatriculare in Anglia. La fata locului domnul a spus ca imi ... (vezi toată discuția)