avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident rutier cu victime- nu stiu ce sa fac, va rog, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident rutier cu victime- nu stiu ce sa fac, va rog, ajutati-ma cu cateva informatii

Va prezint ceea ce i s-a intamplat acum o saptamana, vineri noapte,11-12 septembrie, sotului meu: venea, impreuna cu un amic, noaptea, de la munca, cu masina personala. Sotul meu conducea pe banda lui, iar la un moment dat, intr-o curba la dreapta, o alta masina taie curba si il loveste pe sotul meu frontal.In urma accidentului: 2 victime-sotul meu si amicul lui:sotul meu-tripla factura la piciorul drept, amicul lui- in coma, lovit la cap. Cel din cealalta masina (despre care am aflat a doua zi ca era o dubita) nu are nimic. Accidentul s-a produs pe la ora 12 noaptea, iar eu am fost sunata de catre sotul meu pe la 1 noaptea. Nu au fost martori in afara de sotul meu, amicul lui si cel( sau cei) din cealalta masina. A doua zi a venit un politist sa ii ia declaratie sotului meu care i-a explicat cum s-a trezit cu acea masina in fata. Am intrebat ce e cu acel om cu dubita, dar politistul nu mi-a zis decat ca acela afirma ca sotul meu a intrat in el. Cateva zile nu am stiut ce e cu mine si nu m-am gandit decat la starea de sanatate a sotului meu si a amicului lui,care ulterior a iesit din coma, slava Domnului. Ieri , dupa dubla operatie pe care a suferit-o sotul meu la picior,sotului meu i s-a dat la spital un formular in care trebuie sa treaca numele faptuitorului vatamarii, pt a plati probabil spitalizarea, insa politistul nu vrea sa imi dea date despre el. Sunt disperata..nu stiu ce se face in acest caz...nu stiu incotro sa o iau... Nici nu stiu daca am fost prea coerenta in explicatiile pe care vi le dau aici...Va rog sa imi spuneti care este procedura legala in acest caz, de ce mi se spune ca nu am voie sa aflu numele celuilalt implicat in accident, ce trebuie sa faca sotul in continuare, daca trebuie sa faca vreo plangere..Nimeni nu ne spune nimic, va rog, ajutati-ma cu un sfat...
In cazul accidentelor soldate cu victime, se vor face cercetari in cauza si se va stabili cui apartine vina pentru producerea accidentului. Se va face si expertiza tehnica auto pentru acelasi motiv. Sotul dvs. poate sa solicite de la medicul legist un certificat medico legal cu nr. de zile de ingrijiri medicale necesar pentru vindecare, acelasi lucru sa ceara si colegul lui. Certificatul medico legal nu are legatura cu nr. de zile de spitalizare. In timpul cercetarilor, partea vatamata are posibilitatea sa declare daca se constituie parte civila in cauza. Deocamdata trebuie sa asteptati sa se faca cercetari, asa cum v-am spus, pentru a se stabili cine se face vinovat de producerea accidentului. Ar fi multe de spus... Multa sanatate!
Dupa cum ati aratat dvs.,se pare ca nu sunt martori.In aceasta situatie politia cauta sa stabileasca culpele in producerea accidentului.Acestea se efectueaza la fata locului prin fotografii,masuratori,satabilirea unor eventuale urme de franare si prin expertiza de stabilirea dinamicii producerii accidentului.Fata de situatia prezentata de dvs.,sotul dvs.trebuie sa se constituie parte civila cu daunele produse autovehicului(contravaloarea reparatiilor acestuia pentru repunerea in stare de functiune),contravaloarea ingrijirilor medicale si a tratamentului ulterior pana la revenirea la normal(recuperare,medicatie,alte tratamente,deplasari la si de la spital la controale si recuperare,plata a orice este necesar pentru recuperare-situatie in care trebuie sa pastrati orice chitanta sau acte care justifica cheltuielile dvs)De asemenea sotul dvs.trebuie sa solicite daune morale de la autorul accidentului.Pentru o mai buna documentare merita consultata decizia nr.1387/14.04.2002 a ICCJ,cu privire la stabilirea si calcularea acestor daune.
Acelasi mod de dezdaunare il va avea si cea de a doua victima.
Pana atunci,astfel cum a aratat si d-na avocat,urmeaza a se efectua si expertiza medico-legala pentru stabili numarul de zile de ingrijiri medicale necasare pentru vindecarea celor doua victime.Urmeaza ca sotul dvs. si cealalta victima sa mearaga la INMLpentru efectuarea acesteia.Expertiza medico-legala va determina si stabilirea incadrarii juridice a vinovatului.De asemeni trebuieste urmarit daca a fost luata si stabilita alcoolemia tuturor celor implicati in accident.
Cred ca avand in vedere problemele deosebite pe care le presupun astfel de cercetari,dar si problemele existente in ceea ce priveste starea de sanatate a sotului,ar fi bine sa angajati un avocat,chiar din aceasta faza a cercetarii, pentru a se preocupa de multitudinea de problemele juridice care urmeaza.
Oricum,succes si sanatate celor doua victime

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu lovire pieton user551 user551 Am fost implicat intr-un accident rutier eu fiind vinovat de producerea acestuia. Mai exact am lovit din spate un autoturism care oprise la trecerea de ... (vezi toată discuția)
Evitarea unui accident roxy57 roxy57 Buna, apelez la dvs. in caz disperat. Sotul meu se indrepta catre Medias la volanul unei dubite, cand intr-un sat, intr-o curba, o femeie de 74 ani traversa ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa cu dauna totala c. petronela c. petronela buna ziua de curand sotul meu a avut un accident el fiind victima o masina nu a acordat prioritate intrant in masina sotului meu, la proiectat intr un stalp ... (vezi toată discuția)