avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperarea investitiei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperarea investitiei

daca eu am investit in inbunatatirea conditiilor de trai ale socrului meu( am tras apa si canal, am construit o baie cu pereti si toate utilitatile,o fosa septica,etc avind dovezi ( facturi, martori si poze care certifica ceea ce sustin) el bucurindu-se de aceste lucruri fara a-mi rambursa nimic, cum pot acum la impartirea bunurilor sa-mi recuperez investitia? Cind se va face succesiunea, nu cred ca vom ajunge la un acord. ce posibilitati am?
Cel mai recent răspuns: Daniela Elisabeta , utilizator 13:17, 9 Mai 2011
buna ziua,
in ce an ati afcut aceste investitii?
Buna ziua! am facut aceste investitii in anii 2003-2004,2005. am facturi doveditoare ale materialelor pe care le-am bagat acolo.
din pacate dreptul de a solicita restituirea sumelor de bani investite s-a prescris.
dar dvs locuiti in casa cu socrii dvs care in prezent traiesc amandoi, nu? sotul dvs oricum va avea o cota din mostenire si cand se va dezbate succesiunea dupa socrii dvs va putea beneficia si de un drept de creanta privind imbunatatirile pe care le-a facut.
Interventie moderator: va rog, continuati discutia in cadrul aceluiasi topic.
Multumesc!

Danela Elisabeta a scris:
Buna ziua! va multumesc celor care mi-ati raspuns. Nu reusesc sa ma lamuresc vis-a-vis de problemele expuse mai sus! Am primit 2 raspunsuri contradictorii. Am facut investitii in casa socrului meu intre anii 2003-2005, el bucurindu-se de aceste investitii pina in decembrie 2010 cind a decedat. Cum imi recuperez investitia? Ce inseamna s-a subscris? Cum pot acum la succesiune sa beneficiez de dreptul de creanta?
Ultima modificare: Luni, 9 Mai 2011
Kyandra, moderator

Alte discuții în legătură

Teroare in casa socrului ContSters335391 ContSters335391 Buna ziua, Eu , sotul meu si copilul nostru traim in aceiasi casa cu socrii nostri de 12 ani. Socrul meu nu m-a suportat niciodata drept urmare au fost ... (vezi toată discuția)
Drepturile concubinei Lavinia pana Lavinia pana Bună ziua.as dori sa știu ce drepturi are concubina tatălui meu decedat în urma cu un an.în urma succesiunii s-au stabilit moștenitorii de drept, însă ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate în concubinaj grasunel grasunel Buna! Am si eu o intrebare;stau in concubinaj de 10 iar acum vrem sa construim o casa,bineînțeles ca va fi pe numele lui.In caz de despartire,eu ce drepturi ... (vezi toată discuția)