buna ziua. sunt divortat si in timpul casatoriei am cumparat impreuna un apartament iar fosta sotie sustine ca are tot dreptul sa-i ramana acest apartament pentru ca a ramas cu copilul. Ce e de facut in acest sens?
Fiind vorba de un bun comun, apartamentul va fi supus partajarii prin introducerea unei cereri de partaj la Judecatorie.
In cazul in care instanta decide atribuirea apartamentului catre fosta sotie, va dispune obligarea acesteia la plata catre dvs a sultei corespunzatoare cotei ce vi se cuvine din apartament.
are un oarecare avantaj in atribuirea locuinteti, insa se va transforma intr-un mare dezavantaj daca i se atribuie ap si nu are bani sa va despagubeasca
Sulta(suma de bani care trebuie platita de catre sotie dumnavoastra, pentru cota parte din dreptul de proprietate , stabilita de catre instanta de judecata ) este supusa termenului de prescriptie de 3 ani .
Asadar , daca de la ramanerea definitiva si irevocabila se scurg trei ani nu mai aveti posibilitatea recuperarii acestei sume de bani , nici macar recugand la executarea silita.
Doamna poate sa spuna orice pentru a va induce in eroare. Ce garantie are dumneaei ca instanta va hotari plata sultei in 20-30 de ani?
Atunci cand este vorba de plata unei sulte, unele instante stabilesc si termenul in care aceasta sulta trebuie achitata, numai ca termenul nu este de ordinul zecilor de ani cum incearca doamna sa va induca in eroare, ci de cateva luni. Daca cel obligat la sulta nu o achita in termenul stabilit de catre instanta, la expirarea acestui termen puteti solicita executarea silita a debitorului prin scoaterea la licitatie a imobilului.
In situatia in care instanta nu stabileste pe langa sulta si termenul de plata, la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii puteti trece la executarea silita a creantei.
Despagubire partaj
VeraPopa
Buna ziua, as dori un sfat in urmatoarea problema: parintii mei au divortat in urma cu multi ani, la partaj casa in care locuiau i-a fost atribuita tatalui ... (vezi toată discuția)