avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua,
Dupa decesul socrului meu, soacra s-a hotarat in a ultima clipa sa faca dezbaterea succesorala.
Mostenitori sunt soacra mea si 2 fii, sotul meu si cumnatul.
Au ramas de pe urma socrului, multe incurcaturi, astfel 1 apartament dobandit in timpul casatoriei, un imobil dobandit jumatate prin mostenire de socrul meu de la parinti si jumatate cumparat de socru, de la fratele sau, cu bani dobanditi in urma vanzarii unui teren mostenit de la parinti (actele pe aceasta jumatate sunt pe numele socrului si soacrei), jumatate de ha teren arabil. Ar mai fi si niste bani ramasi in urma vanzarii terenului mostenire. Acesti bani au fost in cont la banca pe numele socrului, cu clauza o verisoara, care sa foloseasca acesti bani pentru renovarea jumatatii de casa cumparata.
Aceasta a scos banii in ziua mortii socrului si i-a trecut in cont pe numele ei Timp de 9 luni a avut discutii cu soacra mea. In urma unei discutii aprinse, verisoara socrului a trecut banii pe numele soacrei mele. Soacra nu vrea sa bage acesti bani la succesiune, motivand ca sunt banii ei.
Se poate face ceva, daca intenteaza actiune judecatoreasca si probeaza cu martori, pot avea sanse sa primeasca ceva din bani?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 23:14, 1 Iulie 2008
foarte incalcita este speta... s-ar putea ca solutia dvs. sa fie calea instantei.
v-ar cam trebui o consultatie juridica.

av. vasilescu
Banii obtinuti pe teren fac parte din mostenire, astfel incat se vor imparti.
Soacra nu are niciun temei legal sa-i retina doar pentru ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ada969 ada969 Buna ziua. Am avut un mariaj frumos timp de 25 de ani. M-am stabilit in Anglia impreuna cu sotia acum 14 ani si am dubla cetatenie. In urma cu 6 ani mi-a murit ... (vezi toată discuția)
Succesiune apartament cristinaiasi cristinaiasi Buna seara. Am ceva nelamuriri referitoare la succesiunea unui apartament cu 3 camere din Iasi, al socrilor mei. Situatia este astfel : apartamentul cu 3 ... (vezi toată discuția)
Succesiune si altele standan54 standan54 Buna ziua, Am urmatoarea problema: socrul a decedat,casa este pe numele soacrei, de asemenea mentionez ca toate contractele de utilitati sunt tot pe numele ... (vezi toată discuția)