avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale documente pregatire profesionala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

documente pregatire profesionala

in legatura cu infiintarea pfa sau intreprindere individuala am o nelamurire si ii rog sa ma lumineze pe cei care pot sa o faca.
documentele de pregatire profesionala sunt solicitate "daca este cazul".
intrebarea mea este unde se specifica "daca este cazul" (sau cine decide acest lucru).
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: R&R MEDIASERV AFFAIRS , Consilier juridic 02:03, 17 August 2008
In anexa la OUG nr.44/2008 este mentionata Documentatia de sustinere a cererii de inregistrare in registrul comertului si de autorizare a functionarii PFA , cat si Documentatia de sustinere a cererii de inregistrare in registrul comertului si de autorizare a functionarii intreprinderii individuale.
La pct.1.4, respectiv 2.4 sunt prevazute ca documente de sustinere a cererii de inregistrare ca PFA sau Î.I. Fotocopii certificate olograf de pe documentele care atesta pregatirea profesionala, daca aceasta este ceruta, potrivit unor prevederi legale speciale .
La pct.1.5 , respectiv 2.5 sunt prevazute ca documente Fotocopii certificate olograf de pe documentele care atesta experienta profesionala, daca este cazul.


Buna ziua!
Este cazul la PFA-uri, iar la societati comerciale in cazurile in care doriti sa desfasurati o activitate pentru care se cere dovada ca aveti dreptul sa profesati meseria respectiva. (spre ex. expert contabil).
Cu stima,
av. Silviu Serban
arhitectii, geodezii, expertii contabili, notarii, avocatii, etc. nu se pot autoriza ca si pfa pentru ca sunt meserii care se exercita in baza unor legi speciale si numai dupa inscrierea in uniunile profesionale specifice si in baza avizului de libera practica.
Cat despre dovada pregatirii profesionale aceasta depinde asa cum spuneau si colegii mai sus de natura activitatii pe care urmeaza sa o desfasarati. Puteti posta activitatea pe care doriti sa o autorizati si va putem raspunde mai concis.
Ma gandeam ca trebuie sa existe pe undeva vreo anexa cu lista de meserii pentru care "este cazul" sa se ateste pregatirea profesionala.
Personal m-ar interesa activitatea de constructii, amenajari interioare.
Ma poate ajuta cineva?
Multumesc!
Docuemnte care pot atesta calificarea:
a) diploma, certificatul sau adeverinta prin care se dovedeste absolvirea unei institutii de invatamant preuniversitar sau universitar;
b) certificatul de absolvire a unei forme de pregatire profesionala, organizata in conditiile legii in vigoare la data eliberarii acestuia;
c) certificatul de competenta profesionala, eliberat de institutiile abilitate conform legislatiei in vigoare;
d) cartea de mestesugar, obtinuta in conditiile prevazute de actele normative in vigoare la data eliberarii acesteia;
e) carnetul de munca al solicitantului, din care sa reiasa ca acesta a fost incadrat in munca pe o durata de minimum 2 ani in activitatea, meseria sau ocupatia pentru care se solicita autorizarea;
f) declaratie de notorietate cu privire la abilitatea de a desfasura activitatea pentru care se solicita autorizarea, eliberata de primarul localitatii respective in mod gratuit in cazul meseriilor traditionale artizanale - in cazul meseriilor traditionale sau artizanale;
g) autorizatia eliberata in conditiile Decretului-lege nr. 54/1990 sau ale Legii nr. 507/2002 privind organizarea si desfasurarea unor activitati economice de catre persoane fizice, cu modificarile ulterioare;
h) alte dovezi care sa ateste experienta profesionala.

Persoanele fizice pot desfasura activitati economice in mod independent daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
- au implinit varsta de 18 ani;
- starea sanatatii le permite desfasurarea activitatii pentru care se solicita autorizatia;
- au calificarea (pregatire profesionala sau, dupa caz, experienta profesionala) necesara pentru a desfasura activitatea economica pentru care se solicita autorizatia;
- nu au fost condamnate penal prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru savarsirea de fapte sanctionate de legile financiare, vamale si cele care privesc disciplina financiar-fiscala de natura celor care se inscriu in cazierul fiscal;
- indeplinesc conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica in domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protectiei mediului, protectiei muncii si apararii impotriva incendiilor si cerintele reglementarilor specifice protectiei consumatorului pentru activitatea desfasurata, precum si normele de calitate a produselor si serviciilor puse pe piata.
- detin autorizatia eliberata in conditiile legii;
- sunt inregistrate in registrul comertului si la organele fiscale teritoriale.

Mai multe informatii gasiti aici: [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - comert ambulant borsh07 borsh07 Buna ziua, Ma intereseaza ce fel de activităti comerciale poate desfasura o PFA? In special fabricarea si comercializarea ambulanta a bauturilor din fructe ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa fără studii superioare ioana-flip ioana-flip Pentru înființarea Pfa cu codul caen 6920 trebuie obligatoriu sa ai studii economice superioare sau e suficient și diploma de postliceala de studii ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa pentru service calculatoare AdrianM7 AdrianM7 Buna ziua, am 21 de ani, sunt student la zi si sunt angajat la norma de 6 ore/zi ca lucrator comercial intrun magazin de haine. As dori sa infiintez un PFA ce ... (vezi toată discuția)