avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozit asociatie nonprofit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozit asociatie nonprofit

Buna ziua,

Eu tin contabilitatea unei asociatii nonprofit, dar care inca de la constituirea are ca obiect de activitate si prestarea de servicii medicale. La finele anului trecut,2010, am avut profit si pe partea economica asa ca am achitat impozitul aferent calculat conform legii si am intocmit declaratia 101 pana in 25 feb asa ca nu am mai prins acest impozit in decl 100 din dec.

Acum, in tot acest tavalul legislativ, nu reusesc sa gasesc nicaieri daca este necesar sa fac odecl de completare la 100 din dec cu impozitul si mai ales daca in 2011 trebuie sa depun lunat, trimestrial sau raman in continuare pe anual cu intocmirea declaratiei de impozit pe profit (practic eu nu voi sti decat la sf de an daca am sau nu impozit pe activ economica, tinand cont ca peste 75% din activitate este nonprofit)?

Cel mai recent răspuns: cristianamat , utilizator 13:46, 4 Mai 2011
Impozitul, in cazul dvs., se declara in continuare anual.

Codul Fiscal - Art. 34
(1) Plata impozitului se face astfel:
b) contribuabilii, alţii decât cei prevăzuţi la lit. a), au obligaţia de a declara şi plăti impozitul pe profit trimestrial până la data de 25 inclusiv a primei luni următoare trimestrului pentru care se calculează impozitul, dacă în prezentul articol nu se prevede altfel.
(4) Organizaţiile nonprofit au obligaţia de a declara şi plăti impozitul pe profit anual, până la data de 25 februarie inclusiv a anului următor celui pentru care se calculează impozitul.

Norme Metodologice
pct. 98 - Contribuabilii prevăzuţi la art. 34 alin. (4) şi (5) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, nu depun declaraţii trimestriale pentru impozitul pe profit.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
Ana Muntianu, Consultant fiscal
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog raspuns urgent-declaratia 100 la srl LUMI1971 LUMI1971 As dori sa stiu daca la SRL-uri se mai depune Declaratia 100 privind impozitul pe profit, pe trimestrul IV 2012? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Dec 101 mikitud mikitud daca nu am depus dec 100 la 25 ian 2012, care este termenul de depunere a dec 101? dupa vechiul cod fiscal termenul era 25.febr.2012 (vezi toată discuția)
Obligatie plata impozit profit ong danabobo danabobo Buna ziua,un ong cu act ec declara si plateste imp/profit trimestrial sau anual?Acum vad ca in D010 depusa doamna de la finante mi-a bifat trimestrial.Multumesc (vezi toată discuția)