avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Impartialitate,neutralitate si confidentialitate
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Impartialitate,neutralitate si confidentialitate

Art. 1. ali 1din L 192/2006 privind medierea.Citez:
Medierea reprezinta o modalitate facultativa de solutionare a conflictelor pe cale amiabila, cu ajutorul unei terte persoane specializate in calitate de mediator, in conditii de neutralitate, impartialitate si confidentialitate.
Vis avis de acest aspect,cum poate un avocat sa faca o mediere in conditii de impartialitate ,neutralitate si confidentialitate,pornind de la premisa ca acesta reprezinta interesele unei parti?
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2008
tatu tudor 2007, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:23, 3 Iulie 2008
Domnule draga dar dumneata o tii lunga asa....ca Ivan cu fluierul. Ai avut raspunsuri pro si contra la intrebarile dumitale . Ia ce-ti convine si lasa ce nu. Nu inteleg de ce te incapatanezi sa dovedesti ca esti cel mai ...si cel mai... si ca profesia de mediator este cea mai....si cea mai....
Am inteles puunctul dvs. de vedere, din punctul meu de vedere nu ma deranjeaza sa am o colaborare cu mediatorii , iar ca raspuns la subiectul lansat acum....era incompatibilitatea de a media un conflict in care reprezinti o anume parte. Poti face mediere in conditiile in care nu reprezinti nicio parte.
Si cum bine ati citat art. 1 alin.1 din Lg.192/2006- medierea reprezinta o modalitate FACULTATIVA.
Decizia este a partilor.
Sfatul meu este sa va linistiti ca oricum nu o sa schimbati dvs. lumea.
Nu va abateti de la subiect .Intrebarea a fost pusa justitiabililor si mediatorilor acestui forum ,nu dumitale.in calitate de avocatX-(daca vreti sa dati un raspuns pertinent la intrebare,este OK,nu am nimic impotriva,insa ma deranjeaza aceasta discriminare ,la adresa mea ,a mediatorilor si a institutiei medierii in general.Mai cu seama aceasta sectiune a fost dedicata medierii.Cand am sa folosesc cuvinte vulgare cu continut indecent ,asa cum ai folosit dumneata,atunci te indreptatesc sa-mi atragi atentia

Te sfatuiesc sa-ti dai singura OFFTOPIC=D>
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2008
tatu tudor 2007, utilizator
Nu m-am abatut deloc de la subiect si v-am raspuns la intrebare. Poate trebuia sa specificati ca va adresati doar justitiabililor si mediatorilor acestui forum
As fi foarte curioasa care din cuvintele folosite de mine vi s-a parut asa de vulgar si cu continut indecent.
Eu chiar cred ca v-am raspuns in limitele bunei cuviinte. Se pare insa ca aveti o mare problema dvs. daca tot va ganditi sa "mediati " partile , luati niste magneziu pentru calmarea nervilor intai.....nu de alta dar s-ar putea sa sariti la bataie daca nu fac partile ce vreti dvs. Asta lasati sa se inteleaga din atitudinea asta ostila pe care o aveti cu toata lumea. Eu personal mi-am spus punctul de vedere cu privire la mediere si nu cred ca l-ati inteles. Va spuneam ca nu ma deranjeaza si as colabora cu placere cu institutia dvs. Insa daca toti mediatorii sunt la fel de "artagosi" ca dvs.......cred ca ma lipsesc.
Tine de buna cuviinta sa ne respectam unii pe altii iar punctele de vedere pe care le avem sa le expunem cu respect pentru convingerile celuilalt. Se pare ca dvs. ati uitat ce inseamna cei 7 ani de acasa cand esti invatat astfel de lucruri.
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2008
Mihaela Hornea, Avocat
Iar va abateti de la subiect.si nu este frumos din partea dvs ca moderator.Cred ca dvs sunteti cea artagoasa .
X-(
Va rog din nou sa va dati singura OFFTOPIC.
Apropo stiti ce ia zis C.V.Tudor lui Rona Hadnar intr-o emisiune televizata,daca tot nu va place sa discutati pe subiectul deschis!?V-am trimis un mesaj privat
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2008
tatu tudor 2007, utilizator
:oops:Nu va mai certati.
D-nule Tatu, - va rog frumos cititi regulamentul.
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2008
ContSters42967, utilizator

Alte discuții în legătură

Presedintele romaniei despre mediere Zane Zane ,Fragment din discursul Presedintelui Traian Basescu,la Congresul Avocatilor. ,Pentru degrevarea activităţii instanţelor de judecată avocatului îi ... (vezi toată discuția)
Acord de mediere neacceptat de notar marianpelicanul32 marianpelicanul32 am facut medierea saptamana asta si la notariat mi a spus ca nu e legala. este posibil?#-o (vezi toată discuția)
Definitie mediator ContSters244653 ContSters244653 Poate sa-mi explice cineva ce inseamna mai concret mediator? (vezi toată discuția)