avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Acord de mediere neacceptat de notar
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Acord de mediere neacceptat de notar

am facut medierea saptamana asta si la notariat mi a spus ca nu e legala. este posibil?#-o
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 20:51, 18 Mai 2012
in ce problema de drept, ce obiect avea respectivul conflict pentru care v-ati adresat mediatorului?
Medierea daca va referiti la concept este legala si este reglementata printr-o serie de acte normative!!!!!(Lg. 192/2006...etc) ;)
Asa cum v-a spus si colegul Sebastian, conform art. 1 din legea nr. 192 / 2006 medierea reprezinta o modalitate de solutionare a conflictelor pe cale amiabila, cu ajutorul unei terte persoane specializate in calitate de mediator, in conditii de neutralitate, impartialitate, confidentialitate si avand liberul consimtamant al partilor. Conform art. 2 din acelasi act normativ partile, persoane fizice sau persoane juridice, pot recurge la mediere in mod voluntar, inclusiv dupa declansarea unui proces in fata instantelor competente, convenind sa solutioneze, pe aceasta cale, orice conflicte in materie civila, comerciala, de familie, in materie penala, precum si in alte materii, in conditiile prevazute de prezenta lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Definitie mediator ContSters244653 ContSters244653 Poate sa-mi explice cineva ce inseamna mai concret mediator? (vezi toată discuția)
Mediere. este legala si constitutionala... Seffer Laurentiu Seffer Laurentiu [/i][b]Este legala si constitutionala stipularea intrun contract de credit bancar clauza ca litigiul intre parti poate fi solutionata pe calea proceduri ... (vezi toată discuția)
Medierea in romania Seffer Laurentiu Seffer Laurentiu Desi in Romania sunt in vigoare doua acte normative ce vizeaza medierea,procesul de mediere, acestea nu au fost si nu sunt aduse la cunostinta ... (vezi toată discuția)