avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general norme perisabilitati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

norme perisabilitati

buna. la o firma ce comercializeaza metraje,perdele,draperii,etc, care sunt normele admisibile de perisabilitati, avand in vedere ca in cursul unui an se regasesc multi metri de materiale decolorate, defecte in special cele expuse in geam,etc. am gasit doar pt. produse alimentare, farmaceutice,etc dar nu gasesc pentru acest profil. va multumesc si astept cat mai repede opiniile dvs.
Cel mai recent răspuns: Popa Adrian , Contabil 11:17, 4 Mai 2011
Perisabilitati
Prin perisabilitati, se inteleg scazamintele care se produc in timpul transportului, manipularii, depozitarii si desfacerii marfurilor, determinate de procese naturale cum sunt: uscare, evaporare, volatilizare, pulverizare, hidroliza, racire, inghetare, topire, oxidare, aderare la peretii vagoanelor sau ai vaselor in care sunt transportate, descompunere, scurgere, imbibare, ingrosare, imprastiere, faramitare, spargere, inclusiv procese de fermentare sau alte procese biofizice, in procesul de comercializare in reteaua de distributie (depozite cu ridicata, unitati comerciale cu amanuntul si de alimentatie publica).

Daca nu gasiti in tabel ceva la care sa va incadrati inseamna ca nu le putem considera perisabilitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perisabile danuuu danuuu BUNA SEARA CARE SUNT PROCEDURILE DE SCOATERE DIN GESTIUNE A FRUCTELOR CARE SE STRICA AM CITIT IN COD FISCAL CA E NEVOIE DE APROBAREA MINISTERULUI DE ... (vezi toată discuția)
Tratament fiscal scazamant cereale florcik florcik Buna ziua, Poate ma ajutati va rog in legatura cu tratamentul fiscal al scazamantului cu pierderea in greutate al cerealelor. In urma depozitarii, graul ... (vezi toată discuția)
Perisabilitati carmenl carmenl Produsele care au termenul de valabilitate expirat pot fi considerate perisabilitati ? (vezi toată discuția)