avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PFA si/sau SC?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PFA si/sau SC?

Buna ziua!
Conform noii OUG, economistii isi pot infiinta PFA cu CAEN-ul 6920 si tine evidenta SC-urilor cu CA<35000euro. Stie cineva daca exista si posibilitatea infiintarii unei SC cu acelasi CAEN, adica economistul sa deschida SC in loc de PFA?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Georgescu , Contabil 15:17, 4 Mai 2011
Da. Aceasta categorie iese din cadrul OG 65/1994 si trece la regimul general reglementat de Legea 31/1991 art 5 al 2. Dar la ce-ar folosi? Costuri de infiintare, de functionare. Tot ce se poate face prin SC se poate si ca PFA.
Ca PFA, economistul ar trebui sa plateasca si CASS, CAS si impozit. Ca SC doar impozit....
Oricum, multumesc pt raspuns.
Da?! Doar impozit pe venit si celelalte pentru minim un angajat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate partida simpla de economist neautorizat ceccar Mona123 Mona123 Buna ziua, As dori sa infiintez un SRL cu cod CAEN 6920 pentru evidente contabilie PFA, II, etc.,mentionez ca sunt economist si nu sunt autorizata CECCAR. ... (vezi toată discuția)
Registrul comertului iclaudia19 iclaudia19 buna seara, sunt economist si as vrea sa incep sa tin evidenta contabila la mai multe firme, am o firma personala pe care as putea lucra(a le factura prestari ... (vezi toată discuția)
Inregistrare pfa cod caen 6920 virginicadoinaoprea virginicadoinaoprea Sunt economist de profesie si contabil sef de 21 de ani. Va rog sa-mi spuneti daca pot inregistra PFA pe codul CAEN 6920 fara sa am atestat de expert contabil ... (vezi toată discuția)