avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Restituire diferenta indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Restituire diferenta indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

Am primit ieri o decizie de la Agentia Nationala de prestatii sociale, prin care sunt instiintata ca trebuie sa restitui suma de 462 ron, ca urmare a faptului ca in luna mai 2010 am primit indemnizatia intreaga, nu doar pentru 10 zile (m-am angajat cu data de 10 mai si am fost si mi-am incetat indemnizatia si am depus dosarul de Stimulent).

Mentionez ca la momentul in care mi-am incetat Indemnizatia, chiar am intrebat "O sa primesc banii doar pentru cele 10 zile?" (ceea ce era logic si normal, dar pentru mai multa siguranta). Doamna de la "ghiseu" mi-a zis prompt "Sigur ca da!"

Nu e vina mea ca oamenii care lucreaza la stat nu-si fac treaba si de lene si comoditate, mai usor le-a fost sa dea banii si dupa aia Dumnezeu cu mila... In plus la fel de bine nu e vina mea ca isi constata greselile la 1 an.
Eu daca gresesc la serviciu, platesc...si mi se pare normal sa fie trasi la raspundere cei care nu au calculat corect de la inceput.

Am facut deja o hartie prin care contest decizia, o voi trimite cu confirmare de primire, dar doresc sa stiu daca in cazul in care raspunsul este nefavorabil si nu sunt de acord cu solutionarea contestatiei potrivit prevederilor legii Contenciosului Administrativ nr. 554/2004, ce implica acest lucru si ce sanse am .
Este un litigiu ca si cel de munca unde reclamantul este scutit de taxe de judecata?

Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Stimulent necuvenit annamari1 annamari1 Buna ziua , Am fost angajata la o firma italiana ca traducator mai mult de zece ani.Am optat pentru concediu de crestere copil pentru un an.Am stat acasa ... (vezi toată discuția)
Recalculare indemnizatie de crestere a copilului kmi20 kmi20 calcularea indemnizatiei a fost gresita dar acum 3 ani,mai pot face contestatie asupra deciziei si cere recalcularea ei si eventual primirea banilor retroactiv? (vezi toată discuția)
Restituire indemnizatie crestere copil ramymihal ramymihal va rog frumos sa-mi ma ajutati in urmatoarea probleme.in perioada martie 2010- ian 2012 am fost in concediu de crestere copil, aveam un contract de mandat cu o ... (vezi toată discuția)