avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent necuvenit
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent necuvenit

Buna ziua ,

Am fost angajata la o firma italiana ca traducator mai mult de zece ani.Am optat pentru concediu de crestere copil pentru un an.Am stat acasa 11 luni in concediu crestere copil , la terminarea acestui termen in data de 22.04.2014 m-am reintors la lucru si am depus dosarul pentru stimulentul de 500 de ron.Dupa cateva zile la firma am fost anuntata ca ma trimit in somaj , am fost doua luni in concediu medical dupa care am fost concediata si trimisa in somaj in 16.07.2014.Din aceasta data am inceput sa primesc indemnizatia de somaj dar in aceeasi timp am primit si stimulentul pana in data de 20.03.2015.Azi am primit o scrisoare prin care sunt somata sa restitui stimulentul primit in valoare totala de 4.500 ron.Pot sa contest aceasta somatie invocand amnesia fiscala pentru mame sau trebuie sa restitui aceasta suma?Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:23, 2 Mai 2015
1. Puteti sa contestati decizia de debit a AJPIS daca in termen de 15 zile lucratoare de la concediere ati anuntat in scris la Primarie ca nu mai aveti venituri din salarii si ca sunteti in somaj.

2. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 19
(1) Beneficiarul drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta este obligat sa comunice in scris primariei orice modificare intervenita in situatia sa, de natura sa determine incetarea sau suspendarea platii drepturilor, in termen de 15 zile lucratoare de la aparitia acesteia.

(2) Comunicarea prevazuta la alin. (1) se transmite de catre primarie agentiei teritoriale in termen de 5 zile lucratoare de la data inregistrarii.

3. Daca nu ati facut acest anunt in termen trebuie sa restituiti banii primiti in mod necuvenit.
Ultima modificare: Joi, 30 Aprilie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Va multumesc pentru raspuns.As mai avea o intrebare .Din moment ce acum nu mai beneficiez nici de somaj si nici nu m-am angajat ce posibilitati am sa cer ca sa restitui acesti bani in rate sau cand ma angajez.
Mergeti la AJPIS explicati care este statutul dvs. si incheiati o intelegere privind modul de plata in rate lunare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil eu1983 eu1983 Buna ziua, Eu am intrat in concediu de crestere copil pana la 2 ani din somaj, dupa 1 an si 3 luni mi-am gasit serviciu, am semnat contract si cand am ... (vezi toată discuția)
Restituirea stimulentului de crestere a copilului curtseitvioleta09 curtseitvioleta09 Ma numesc Violeta Curtseit din Constanta,in anul 2011 am nascut un baietel si am stat 1 an in concediu de maternitate dupa care m-am reintors la servici.Apoi ... (vezi toată discuția)
Amnistia fiscala pentru mame ursu felicia ursu felicia Buna ziua, Am primit ieri o hartie de la Agentia Pt Plati si Inspectie Sociala prin care imi comunicau ca a fost respinsa cererea de scutire de la plata a ... (vezi toată discuția)