avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ANGAJARE IN TIMPUL CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ANGAJARE IN TIMPUL CCC

Buna,
Va rog sa ma ajutati.Ce obligatii am eu ca mama daca ma angajez cu 2 lunI mai devreme de Incetarea CCC, in maternitate am intrat din somaj, dupa intrarea in maternitate am mai ramas cu 6-7 zile de somaj, care trebuia sa le reiau dupa incetarea CCC
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:22, 10 Mai 2013
Daca va angajati mai devreme de expirarea duratei pentru CCC aveti dreptul la primirea unui stimulent de insertie in valoare de 500 lei ... in acest caz, plata indemnizatiei se va suspenda pana la incetarea de drept a perioadei CCC , dar in acelasi timp va inceta si somajul daca angajarea se afce pe durata mai mare de 12 luni.
am inteles asta, m-am angajat cu 2 luni mai devreme de incetare ccc, pe cine trebuie sa anunt pt suspendarea indemnizatie de cc ? m-am angajat cu contract de munca pe perioada determinata de cate o luna
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Trebuie sa anuntati atat AJPIS, cat si AJOFM-ul.
am anuntat la somaj, si mi-au zis ca nu trebuie sa anunt niciunde, problema este ca in aceste 2 luni cat am lucrat am primit si banii pt indemnizatie, si dupa 2 luni m-au sunat ca trebuie sa dau banii inapoi, este legal ? ca eu m-am dus sa anunt
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 19
(1) Beneficiarul drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta este obligat sa comunice in scris primariei orice modificare intervenita in situatia sa, de natura sa determine incetarea sau suspendarea platii drepturilor, in termen de 15 zile lucratoare de la aparitia acesteia.

(2) Comunicarea prevazuta la alin. (1) se transmite de catre primarie agentiei teritoriale in termen de 5 zile lucratoare de la data inregistrarii.

2. Asa ceva scrie si pe decizia de stabilire a indemnizatiei primita de la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS), cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.

3. Dvs. ati anuntat dar nu unde trebuie.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil eu1983 eu1983 Buna ziua, Eu am intrat in concediu de crestere copil pana la 2 ani din somaj, dupa 1 an si 3 luni mi-am gasit serviciu, am semnat contract si cand am ... (vezi toată discuția)
Cand anunt angajatorul ca imi incep activitatea dupa terminarea ccc? dobosanca dobosanca Am doua intrebari: 1. Copilul implineste 2 ani pe 16.03.2014 si pentru ca tatal nu doreste sa beneficieze de o luna de CCC voi incepe activitatea pe ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la serviciu din ccc maryag maryag buna ziua am o nelamurire cu privire la revenirea la serviciu din ccc si anume;trebuie sa ma intorc la serviciu in data de 4 martie si vreau sa stiu daca ... (vezi toată discuția)