avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cand anunt angajatorul ca imi incep activitatea dupa ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cand anunt angajatorul ca imi incep activitatea dupa terminarea CCC?

Am doua intrebari:
1. Copilul implineste 2 ani pe 16.03.2014 si pentru ca tatal nu doreste sa beneficieze de o luna de CCC voi incepe activitatea pe 17.02.2014. Cand trebuie sa anunt angajatorul ca imi reincep activitatea?
2. Trebuiesc depuse cereri si la AJPIS? Daca da, va rog sa imi spuneti si care este termenul de depunere al acestora (si pentru reinceperea activitatii mele si pentru renuntarea tatatui la o luna de CCC)
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: dobosanca , utilizator 10:00, 28 Ianuarie 2014
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 19
(1) Beneficiarul drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta este obligat sa comunice in scris primariei orice modificare intervenita in situatia sa, de natura sa determine incetarea sau suspendarea platii drepturilor, in termen de 15 zile lucratoare de la aparitia acesteia.

(2) Comunicarea prevazuta la alin. (1) se transmite de catre primarie agentiei teritoriale in termen de 5 zile lucratoare de la data inregistrarii.

2. Din Normele de aplicare a OUG 111/2010:

Art. 32
...
(2) In situatia in care persoana indreptatita realizeaza venituri supuse impozitului pe venit, are obligatia de a comunica aceasta in conditiile art. 19 din ordonanta de urgenta. Pentru respectarea prevederilor art. 19 din ordonanta de urgenta, angajatorul are obligatia de a comunica agentiei teritoriale faptul ca persoana indreptatita si-a reluat activitatea in termen de 5 zile de la aceasta data.

3. - Oricum AJPIS va sista plata catre mama a indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC) la implinirea varstei copilului de 1 an si 11 luni, indiferent ca tatal copilului va intra sau nu in acea luna in CCC.
- Asadar dvs. anuntati Primaria, in scris, ca ati reluat activitatea cu data de 17.02.2014, in termen de 15 zile calendaristice de la aceasta data.
- Nu mai este nevoie ca tatal sa anunte la AJPIS ca nu mai intra in CCC pentru ca daca nu depune cererea pentru indemnizatia pentru CCC aceasta nu i se acorda.

4. Cam cu o saptamana inainte de a relua activitatea faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii, in baza aceluiasi CIM, incepand cu data de 17.02.2014.
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc mult pentru promptitudine!
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2014
ana-cer, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil eu1983 eu1983 Buna ziua, Eu am intrat in concediu de crestere copil pana la 2 ani din somaj, dupa 1 an si 3 luni mi-am gasit serviciu, am semnat contract si cand am ... (vezi toată discuția)
Revenire din ccc lucica21 lucica21 buna ziua. in situatia unei salariate care vrea sa se intoarca din ccc cand copilul implineste 11 luni,cu ce data trebuie sa se intoarca? mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Reluare activitate profesionala dupa concediu crestere copil/ stimulent de insertie Oana_Pascu Oana_Pascu Buna ziua, Va deranjez cu cateva intrebari in numele unei prietene careia programul nu ii permite sa vi se adreseze personal. Prietena mea a facut cerere ... (vezi toată discuția)