Eu am intrat in concediu de crestere copil pana la 2 ani din somaj, dupa 1 an si 3 luni mi-am gasit serviciu, am semnat contract si cand am inceput sa lucrez am constatat niste diferente si doresc sa-mi inchei activitatea la noul loc de munca. Nu am depus inca dosar la primarie pt sistarea indemnizatiei si nici nu am depus inca dosar pt stimulent de insertie . Doresc sa stiu daca pot sa-mi dau demisia dupa 2 zile si sa nu pierd indemnizatia pana la 2 ani .
sau pot sa merg sa anunt ca am inceput serviciu si apoi sa fac cerere de reintoarcere in concediu de crestere copil...adica am doar 2 zile si nu vreau sa mai vin si nici sa pierd indemnizatia.
Va rog sa ma ajutati !
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 19
(1) Beneficiarul drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta este obligat sa comunice in scris primariei orice modificare intervenita in situatia sa, de natura sa determine incetarea sau suspendarea platii drepturilor, in termen de 15 zile lucratoare de la aparitia acesteia.
(2) Comunicarea prevazuta la alin. (1) se transmite de catre primarie agentiei teritoriale in termen de 5 zile lucratoare de la data inregistrarii.
2. - Asadar ati gresit ca nu ati anuntat la Primarie ca ati incheiat un contract individual de munca (CIM) in timp ce erati in CCC.
- Acum trebuie sa mergeti la Primarie sa spuneti exact cum a fost, se va suspenda plata indemnizatiei pe perioada cat ati avut CIM si apoi se va relua plata ei dupa ce duceti decizia de incetare a CIM.
V-am spus m-ai sus ca nu am anuntat incheierea unui contract de munca , adica nu am apucat pentru ca am lucrat 2 zile , pt 2 zile sa merg sa anunt ca am lucrat 2 zile , apoi anunt ca nu mai lucrez si imi reiau indemnizatia ?
Daca nu anunt , exista vreo sanctiune pentru aceste 2 zile in care s-au suprapus indemnizatia cu contractul de munca ?
Va multumesc mult ! Nu credeam ca dupa ce incepi sa lucrezi , sau incetezi CCC poti sa revii in CCC pana la varsta de 2 ani , adica ca o data ce incetezi CCC este imposibil sa mai revii.
Promovare
kitana172002
Buna seara! As dori sa stiu daca pot intrerupe concediul de crestere copil pt care am optat sa stau pana face 2 ani pt a putea sa promovez in treapta si pe ... (vezi toată discuția)