Doresc sa intrerup concediul pentru cresterea copilului. As dori sa stiu daca trebuie sa depun la AJPIS o cerere, insotit de Deciza angajatorului primit la cererea mea de intrerupere a CCC? Am inteles ca au intervenit schimbari legislative in acest domeniu. As dori sa stiu cum s-au schimbat acestea, daca pot beneficia de stimulentul de insertie?
1. - Daca ati optat pentru CCC pana la 1 an beneficiati de stimulentul de insertie daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an.
- Daca ati optat pentru CCC pana la 2 ani beneficiati de stimulentul de insertie daca reluati activitatea dupa ce a implinit copilul 1 an.
- In ambele cazuri stimulentul de insertie se plateste pana implineste copilul varsta de 2 ani.
2. - Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
- Angajatorul emite o decizie in acest sens si cu o copie dupa ea mergeti la Primarie (unde ati depus actele pentru CCC) si solicitati suspendarea platii indemnizatiei pentru CCC si acordarea stimulentului de insertie.