avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

Eu am intrat in concediu de crestere copil pana la 2 ani din somaj, dupa 1 an si 3 luni mi-am gasit serviciu, am semnat contract si cand am inceput sa lucrez am constatat niste diferente si doresc sa-mi inchei activitatea la noul loc de munca. Nu am depus inca dosar la primarie pt sistarea indemnizatiei si nici nu am depus inca dosar pt stimulent de insertie . Doresc sa stiu daca pot sa-mi dau demisia dupa 2 zile si sa nu pierd indemnizatia pana la 2 ani .

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: eu1983 , utilizator 10:34, 23 Aprilie 2015
Este posibil sa intrerupi CCC si sa ai venituri din salarii si sa revii iar in CCC, pana la incheierea perioadei pentru care ai optat ?

Multumesc!
1. In timp ce beneficiati de indemnizatie pentru CCC puteti oricand sa suspendati plata indemnizatiei si apoi sa solicitati reluarea in plata a acesteia.

2. Deci puteti intrerupe oricand CCC si sa-l reluati oricand pana la expirarea perioadei de CCC pentru care ati optat.
Dar daca beneficiezi de stimulent de insertie , mai poti reveni in CCC ?

Multumesc!
1. Din Normele d aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 12
...

(2) Acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului sau, dupã caz, a stimulentului de inserţie se face la cererea scrisã a persoanei îndreptãţite, ori de câte ori aceasta solicitã, cu respectarea condiţiilor prevãzute de ordonanţa de urgenţã.
...

2. Asadar puteti sa solicitati indemnizatia pentru CCC sau stimulentul de insertie ori de cate ori doriti.
Multumesc! Sunteti foarte prompti si eficienti de cate ori am avut o nelamurire .

Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare kitana172002 kitana172002 Buna seara! As dori sa stiu daca pot intrerupe concediul de crestere copil pt care am optat sa stau pana face 2 ani pt a putea sa promovez in treapta si pe ... (vezi toată discuția)
Revenire in concediu ingrijire copil dupa intoarcerea la munca cris777 cris777 Buna seara, Ma aflu intr-o situatie delicata si nu stiu ce sa fac. In urma cu o luna, inainte de a implini copilul 11 luni, am facut cerere pentru a ma ... (vezi toată discuția)
Intrerupere concediu crestere copil harkoz harkoz Doresc sa intrerup concediul pentru cresterea copilului. As dori sa stiu daca trebuie sa depun la AJPIS o cerere, insotit de Deciza angajatorului primit la ... (vezi toată discuția)